Nevşehir'de 100 yıllık fırında halen tahinli simit üreten Bilal Küstürmez yaptığı açıklamada, mesleğini babasından öğrendiği söyledi. Yaklaşık 1 yıl önce tescil için Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuru yaptıklarını söyleyen Nevşehir Fırıncılar ve Unlu Mamüller Perakende Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Caner Erdoğan yaptığı açıklamada; "Ürünümüzün şekli ayırt edici özelliklerini, yapımında kullanılan malzemeleri, yapım aşamaları hakkında gerekli bilgileri Türk Patent ve Marka Kurumu sistemi olan EPATS üzerinden yükledik. 1 yıllık bir inceleme ve araştırmadan sonra Temmuz ayı itibariyle Nevşehir Tahinli Simidini Nevşehir'imize tescilledik. Nevşehir Tahinli Simidi; Nevşehir ilimize has nohuttan maya üretilmesi, bu mayanın iki aşamada un, su, şeker ve tahinle yoğrulması suretiyle üretilir” ifadelerini kullandı.