22-29 Eylül 2024 tarihleri arasında kutlanan 37. Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları kapsamında Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonunda Ahilik Haftası Kutlama Töreni gerçekleştirilerek; 2024 yılı İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağına plaket ve ödülleri takdim edildi.

Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı ev sahipliğinde düzenlenen törene Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yücel, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve Oda Başkanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan NEVESOB Başkanı Pınarbaşı, Ahilik kültürünün öneminden bahsederek esnaf ve sanatkarların ticaret hayatına olan katkılarından bahsetti. Törende konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, Devlet ile esnaf arasında köprü vazifesi gören ahilik teşkilatı sosyal yapısı sayesinde şehir esnafı ve halkın kalkınmasını sağlarken, temeline insan olgusunu koyan ve güzel ahlak içerisinde helal kazancı destekleyen bir teşkilatlanmadır. Kültürel yapısını ve köklerini ahilikten alan Anadolu Yaklaşımı kapsamında incelendiğinde geçmişte toplumsal ve mesleki açıdan oldukça önemli olan ahiliğin günümüzde hala ahlaki ilkelerinin, teşkilat anlayışının devam edip etmediği incelenmesi gereken bir konudur.” dedi. Vali Fidan konuşmasında, Esnaf ve sanatkarların kadirşinas, vatanına ve milletini çok seven kişiler olduğunu belirterek Ahilik Kültürünün yaşatılmasının önemi vurguladı ve seçilen ahi, kalfa ve çırağa iş hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından törende, "Yılın Ahisi" seçilen 70 yaşındaki terzi Şammas Bayar’a, Vali Fidan ve Belediye Başkanı Arı tarafından kaftan giydirerek, plaketi ve hediyesi verildi. Yılın Kalfası ve Yılın Çırağı seçilen Veysel Akgün ve Ali Dağdeviren’e ise plaket ve hediyeleri ise Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yücel tarafından verildi.

Törenin ardından Vali Fidan beraberindeki heyet esnaf ziyaretlerinde bulunarak karanfil hediye edip, esnafların haftasını kutladı.

8 (1)-1

4 (1)-1

3 (2)

9

11-1

10-1

12

13

14

15-12-2