Nevşehir 75. Yıl İlkokulu öğrencileri okul sporları halk oyunları minikler kategorisinde bölge turnuvası için Sivas'ta yapılacak olan yarışmaya katılarak Bölge 2'ncisi oldu.

75.Yıl İlkokulu'ndan yapılan açıklamada,

"75.Yıl İlkokulu Minikleri Kupayla Dönüyorlar

8-9 Eylül 2023 tarihinde Sivas ilinde düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun düzenlediği , bölgeler arası minikler stilize dalda yarışan rakiplerinin içinde ikincilik kupasını aldılar. Minik prenseslerimizi kutluyoruz. Bu başarıda emeği geçen başta okul müdürümüz Suat Uçar'a ,Halk oyunları öğretmenimiz Ayşenur Neşeli'ye, külüp başkanımız Dç.Dr. Özden Taşğın hocamıza ,Halk Eğitim Müdürümüz Fedakar Koçak'a ve bütün velilerimize çok teşekkür ediyoruz." İfadeleri kullanıldı.

Nevşehir'de yapılan yarışmalarda 75. Yıl İlkokulu öğrencilerinden oluşan Nevşehir Eğitim Gençlik Spor Kulübü Halk oyunları ekibi minikler kategorisinde rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.Minikler Sivas'ta düzenlenecek olan müsabakalara katılarak bölge ikincisi olmayı başardı.

Nevşehir Eğitim Gençlik Kulübü Başkanı Özden Taşğın ve Okul Müdürü Suat Uçar'da öğrencileri yalnız bırakmayarak yanlarında yer aldı.