Ak Parti İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar; CHP Nevşehir İl Başkanlığı Kongresi’nde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a dil uzatan Fahri Ertik hakkında Şikayette bulunarak, Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Bugün itibariyle Yasal İşlemleri başlattıklarını açıkladı.

Konuya dair açıklamalarda bulunan Yanar; “Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı, Ana Muhalefet Partisinin İl Kongresinde konuşma yaptığı esnada dil uzatma cüretinde bulunan şahıs hakkında, dün gece sosyal medya aracılığı ile de ifade etmiş olduğum gibi Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunmak suretiyle yasal işlemleri başlatmış bulunmaktayız.. 

Bundan sonraki süreçte hukuk devletimizin yargısına/mahkemelerine güvenmek suretiyle, bu ve benzeri ifadelerde bulunan, siyasi görüşü/görünümü ne olursa olsun, alenen, sosyal medya üzerinden veya kapalı kapılar ardından başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlarımız, en aşağıdan en tepesine kadar tüm kademe Parti Teşkilat Mensuplarımız, Milletvekillerimiz ve de Belediye Başkanlarımız hakkında eleştiri adı altında iftira-hakaret-şantaj-tehdite dair ithamlarda bulunan kişi veya kişiler hakkında tüm aşamaları titizlikle takip edip anlık suç duyurusunda bulunacağımızı da belirtmek isterim. Şu anki yargılama sürecini etkilememek adına şimdilik bu söylemlerle yetiniyor, tüm yaşananları kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.
Saygılarımla...” ifadelerini kullandı.

Yanar’a Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki işlemler esnasında; Ak Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, Ak Parti Nevşehir Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Dolaşmaz ve Ak Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç de eşlik etti.