Alperen Ocakları İl Başkanı Ramazan Kalkan'ın Şehitler Haftası Mesajı

Nevşehir Alperen Ocakları İl Başkanı Ramazan Kalkan 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle anma mesajı yayınladı.

Şehitlik, Peygamberlikten sonra gelen en yüksek mertebedir. Dini, vatanı, bayrağı, milleti için gözünü kırpmadan canını feda edendir Şehit. Şehitlerimizin Allah katında ve milletin gönlünde her zaman farklı bir yeri vardır. Bakara Suresi 154. Ayette Yüce Yaradan: ‘’Ve sakın Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin; hayır onlar diridirler. Fakat siz bunu sezemezsiniz.’’  diye buyurmaktadır. Türk milleti olarak İslamiyet’le tanıştığımızdan beri dahili ve harici her savaşta şehit vermekteyiz. Anadolu’nun kapıları bizlere açıldıktan bu zamana dek yaptığımız her savaşta, girdiğimiz her mücadelede şehitler verdik.

Bedir’den Malazgirt’e, İstanbul’un fethinden Çanakkale’ye, Milli Mücadele yıllarından 15 Temmuz gecesine kadar düşmanlarımızın doğrudan ya da dolaylı olarak sebep olduğu birçok mücadelede İslam ümmeti ve Türk milleti olarak sayısız şehit verdik.

Nevşehir Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı olarak 14-20 Nisan Şehitler Haftası olması nedeniyle tüm şehitlerimizi sadece bu hafta değil her gün rahmetle ve saygıyla anıyoruz… Dini, vatanı, bayrağı, milleti için canını feda eden tüm şehitlerimizin mekanları cennet, ruhları şad olsun…

Nevşehir Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı

Ramazan KALKAN