Kaymakamlar ve Vali Yardımcıları Kararnamesi Açıklandı!

Avanos Kaymakamı Dr. Olgun Öner Uşak Vali Yardımcısı Oldu

1980 yılında Elazığ'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 2002 yılında mezun oldu. 2003–2005 yılları arasında Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak görev yaptı. 2005 yılında Adana Kaymakam adayı olarak başladığı Mülki İdare mesleğinde Akören ve Yalıhüyük Kaymakam vekilliklerinde bulunduktan sonra İngiltere'de Exeter Üniversitesinde 1 yıl süreyle yabancı dil eğitimi gördü ve yönetim sistemleri üzerine çalışmalarda bulundu. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini, İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı, Siyaset ve Sosyal Bilimler Bilim Dalında Doktora eğitimini tamamladı.

Kaymakamlık kursunu başarı ile tamamlayarak 2008-2011 yılları arasında Tokat-Pazar Kaymakamı, 2011-2013 yılları arasında Kahramanmaraş-Çağlayancerit Kaymakamlığı yaptı. 2013-2017 yılları arasında Tunceli Vali Yardımcısı olarak görev yapan Kaymakam Olgun ÖNER buradaki görevi esnasında aynı zamanda Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve son olarak da Kayyım Tunceli Belediye Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür.

2017 yılında Ağrı-Diyadin Kaymakamı olarak atanan Olgun ÖNER bu göreviyle birlikte 31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar Kayyım Diyadin Belediye Başkan Vekilliği görevini de yürütmüştür. Halen Avanos İlçe Kaymakamlığı görevini yürüten Olgun ÖNER evli ve 2 çocuk babasıdır.