Nevşehir de Bugün

Bakan Özer Nevşehir'de Aşure Dağıttı

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim öğretim yılı açılışı öncesinde çeşitli temaslarda bulunmak üzere Nevşehir'e geldi.

Sabah saatlerinde Nevşehir'e gelen Bakan Özer, burada Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı İlhan Kaya ve daire müdürleri tarafından karşılandı.

İlk olarak Vali İnci Sezer Becel'i ziyaret eden Bakan Özer, daha sonra milletvekilleri Açıkgöz ve Menekşe ile belediye başkanı Savran'ın da yer aldığı değerlendirme toplantısına katıldı.

Değerlendirme toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özer, son 1 yılda 61 ili ziyaret ettiklerini belirtti. İl ziyaretlerinde yetkililerle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini aktaran Özer, "Toplantılarımızda hem eğitimin gelmiş olduğu noktayı değerlendirme hem de eğitimin kalitesini artırmayla ilgili o ilin ihtiyacı olan yatırımları değerlendirme imkanı buluyoruz. Arkadaşlarımızla sahada verimli bir yıl geçirdik." diye konuştu.

Nevşehir'in eğitim konusunda iyi bir yerde olduğunu vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı olarak Nevşehir'e 2022 yılında 82 milyonluk bütçe ayırmıştık. Bugünkü değerlendirmemizde mevcut durumu çok daha iyileştirmek için 178 milyonluk ilave yatırım ile Nevşehir'in 2022 yatırım bütçesini 260 milyona çıkarma kararı aldık. Mevcut yatırımın 3 katından daha fazla bir artış sağlayarak çok daha iyi noktaya getirmiş oluyoruz. Nevşehir'de görmüş olduğum manzara çok güzeldi. Okul öncesinden liseye kadar kapsamlı ve kaliteli eğitime sahip bir ilimiz."

Bakan Özer, daha sonra Çiçekli Cami Tarık Kesekçi Teknoloji Odası ve Kütüphane açılış programına katıldı.