Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Belediyesi’nin yeni logosunu kamuoyu ile paylaştı.
20 Temmuz 1954 yılında il statüsüne kavuşan Nevşehir’in kuruluşunun 66. yıldönümüne Nevşehir Belediyesi yeni logosuyla girdi.
2004 yılından bu yana kullanılan eski logosu günümüz tasarımına uygun hale getirilerek turkuaz ve kırmızı tonlar üzerinde lale, peribacası ve at figürleri ile yeniden tasarlanan Nevşehir Belediyesi’nin logosu düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.
Nevşehir’deki çeşitli yerel ve ulusal basın yayın organlarının temsilcilerinin katılımı ile başkanlık binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Belediyesinin yeni logosunda Kapadokya bölgesini simgeleyen peribacaları, Kapadokya bölgesinin aynı zamanda güzel atlar diyarı olarak anılmasından dolayı at figürlerinin yanı sıra Nevşehir’in kurucusu Lale Devri’nin ünlü sadrazamı Damat İbrahim Paşa’yı simgeleyen lalelerin yer aldığını söyledi.
Yeni logonun eskisine göre daha dinamik ve Nevşehir’i daha iyi anlatan bir logo tasarımı olduğunu ifade eden Arı: “Yeni logomuzda Lale Devrinin ünlü Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın yadigarı laleler bulunuyor. Güzel atlar diyarından atlarımız var ve bölgemizin vazgeçilmezi peribacaları var. Yeni logomuz daha dinamik, daha görsel, daha heyecan uyandırıcı bir logo oldu. İnşallah şehrimize logomuzda hayırlı olur. Allah utandırmasın” dedi.
Başkan Arı, bu akşam düzenlenecek törenle turizme açılacak olan "Kayaşehir" hakkında da açıklamada bulundu.
Tarihi alanın turizme kazandırılmasının, kent açısından önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Arı, her yıl milyonlarca turistin ağırlandığı Kapadokya turizminden bu projeyle kent merkezinin de faydalanmaya başlayacağını belirtti.
2014 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında tesadüfen ortaya çıkarılan alanın, yurt dışında da büyük ilgi topladığını aktaran Arı, şöyle konuştu:
"Nevşehir Kalesi ve tarihi yamaç yerleşimi kentimizin turizmdeki payının artırılabilmesi için iyi bir enstrümandı. İlk önce şehri hazırlamak gerekiyordu. Kentte alt yapısı hamlesi başlatarak çalışmalar yaptık. Alanın turizme açılması projemizin ilk aşamasıydı. İkinci aşamada ise kent ekonomisi ve istihdama fayda sağlayacak olan yap-işlet-devret ve hasılat paylaşımı yöntemi ile yapılacak işler. Bu akşamdan itibaren şehirdeki değişim artık gözle görülür bir hale geliyor. Ziyarete açılacak olan tarihi yamaç yerleşimini diğer yer altı şehirlerinden ayıran özellik, burada belirli zamanlarda bir yaşam değil, sürekli bir yaşam söz konusu. Bundan dolayı alan, 'Kayaşehir' olarak isimlendirildi. Bundan sonraki süreçte, uluslararası ve ulusal tanıtımı yapılacak. Yurt dışından olağanüstü bir ilgi var. Umarız, şehrimiz için hayırlı olur."