Özel Haber

Başkan Civelek Saldırının Nasıl Gerçekleştiğini Anlattı !

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek'in saldırıya uğradığı haberini ilk olarak Nevşehir-i Dilara Haber Merkezi vermişti. Başkan Civelek'e geçmiş olsun dileklerimizi sunduktan sonra olayın nasıl gerçekleştiğini sorduk. "Ha

Abone Ol

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek'in saldırıya uğradığı haberini ilk olarak Nevşehir-i Dilara Haber Merkezi vermişti.

Başkan Civelek'e geçmiş olsun dileklerimizi sunduktan sonra olayın nasıl gerçekleştiğini sorduk.

"Hayırseverlerimizin, şubemize bağışladığı gıda kolilerini, Mübarek Ramazan ayında Nevşehir'imizin her noktasına ulaştırmak, ihtiyaç sahibi ailelerimizin iftar ve sahur sofralarına bir nebzede olsa katkıda bulunmak adına haftaiçi, hafta sonu ayırt etmeden gönüllülerimizle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Nevşehirimizin tüm ilçelerinde, köylerinde faaliyet göstermek için çabalıyoruz.

Hiçbir maddiyat gözetmeyen ve tamamen gönüllülerden oluşan ekip arkadaşlarımızla bugün Ramazan Ayı için hazırladığımız gıda kolilerinin dağıtımlarını gerçekleştiriyorduk.

Şubemize şehir dışından geldiğini öğrendiğimiz şahsa, arkadaşlarımızın sosyal sorgulama ekranları üzerinden ikamet ettiği ilin Valilik Sosyal Yardımlaşma Vakfından yardım başvurusunun Ret olup ihtiyaçlı olmadığı görülmüştür.

Bunun üzerine şahıs,cezaevinden yeni çıktığını söyleyerek arkadaşlarımıza hakaretlerde bulunmuş ve yüksek sesle bağırarak masaya vurmaya başlamış ve

Gönüllülerimize bağırıp,çağırarak,korkutup,sindirer,tehditler savurmuş ve o an ki yardım dağıtım faaliyetini durdurmuştur.

Arkadaşlarımız durumu odama gelip bildirdiklerinde hemen polisi aramalarını söyledim.

Bu süreçte şahıs daha çok hakaret ve tehditlere bağırarak devam edince,

Şahsın yanına gittiğimde elinde demir benzeri bir cisim vardı. Ve onunla etrafa saldırmaya devam ediyordu. Elindeki cisimle başımın iki yerine darbe vurdu. Kimseye zarar vermesin diye kollarından tutup şahsı kucakladım. O sırada emniyet ekipleri geldi şahsı teslim ettik.

Bizde ambulansla hastaneye gittik, başımın iki yerine dikiş atıldı, tedavimiz ayakta yapıldı.

Şahıstan şikayetçi olduk." ifadelerini kullandı.

Nevşehir Kızılay Şubesi Saldırı'yı Kınadı

Hiçbir münferit saldırı bizi yıldıramaz. Bizler her zaman olduğu gibi halkımızın yanında olmaya daha kararlı bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.

İnsani yardım çalışanları hedef değildir.

Görevi başındayken şube başkanımıza yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz.