Ülkemiz, dünya pomza rezervinin yarısına sahip önemli ülke olarak öne çıkıyor.

Nevşehir, volkanik faaliyetler sonucunda oluşan pomza rezervinin %17'sine ev sahipliği yapıyor. Bu zenginlik, ülkemiz için katma değer ve istihdam sağlayan önemli bir kaynağı temsil ediyor. Pomza, inşaat, tarım, tekstil, kimya, seramik ve aşındırıcı sanayi gibi birçok sektörde yoğun olarak kullanılıyor.

Ancak, son bir yıl içerisinde pomza fiyatları ciddi bir artış korkutucu seviyelere ulaştı.

Edinilen bilgilere göre bir yıl içinde 33 liradan satılan bims pomzasında fiyatlar, şu anda 250 liraya kadar yükselmiş durumda. Bu durum, sektördeki paydaşları etkilemekte ve ekonomik dinamikleri zorlamaktadır.

İsmini vermek istemeyen sektör müşterisi, "Nevşehir'de bu fiyatların böyle olmasına kimler karar veriyor? Sene başında 33₺ 'den alınan Bims Pomzası 250₺ olmuş durumda, bu fırsatçılık değil midir? Bu durum Nevşehir'in adının ülkemizde kötü anılmasına sebep olmaz mı? Bir an evvel bu konuda somut adımlar atılmasını istiyoruz." İfadelerini kullandı.

Şehrimizin ve ülkemizin bu önemli kaynağını daha etkin bir şekilde kullanmak, kullanım ve uygulama alanlarını genişletmek ve geliştirmek, ekonomik sürdürülebilirlik için önemli bir adım olacaktır. Pomza rezervinin stratejik yönetimi ve sektördeki dalgalanmaların dengelemesi, hem yerel ekonomiye hem de ülke geneline olumlu katkılar sağlayacaktır.