Corana Yayılsın Diye Etrafa Hastalık Saçan İnsanlar (!) Var

Corana Yayılsın Diye Etrafa Hastalık Saçan İnsanlar (!) VarTüyler ürperten bir düşünce ama ne yazık ki youtube da kameralara yakalanmış ülkemizde de olmak üzere bilmediğimiz hastalığı yaymaya çalışan binlerce insan var. Hatta da

Abone Ol

Corana Yayılsın Diye Etrafa Hastalık Saçan İnsanlar (!) Var

Tüyler ürperten bir düşünce ama ne yazık ki youtube da kameralara yakalanmış ülkemizde de olmak üzere bilmediğimiz hastalığı yaymaya çalışan binlerce insan var. Hatta daha da ilginç olanı ise hastalığa yakalanan bir çok insanın da bu hastalığı filana da bulaştırsam diye içinden geçirdiği birileri var. O halde önemli bir toplumsal sorunla karşı karşıyayız.

NEDEN BİR İNSAN BAŞKA BİRİLERİNE COVİT BULAŞTIRMAK İSTER?

Bir sağlıkçı arkadaşım anlatmıştı eli kanayan bir teyzeye dikiş atıyordum teyze bir rahatsızlığın var mı? Diye sordum yok evladım dedi. Dikişi atarken oğlu kulağıma abi annem hepatit C dikkat et dedi. Ben peki neden söylemedi diye sorduğumda annem kimseye söylemez bana bulaştı ise herkese bulaşsın diye düşünüyor dedi. Bu nasıl bir hasta zihniyettir. Başkasının iyiliği kendisini rahatsız eden tipler. Şimdi bu zihniyetin sebepleri hakkında birkaç mütalaa yapmak istiyorum zira bu zihniyet yapısı toplumsal olarak Corona dan daha tehlikelidir.

  1. SADECE KÖTÜLÜKOLSUN DİYE YAPANLAR: İnsan bir şeyi salt kötülük olsun diye yapmaz mutlaka onu yapmak için zihnine bir mazeret uydurur ama salt kötülük olsun diye yapan kesim gerçekten az olan kesimdir. Alınan tedbirlerin yeterince güven oluşturmaması kişinin kendini emniyette hissetmesi madem bana bulaştı benim suçum ne o zaman hepimiz çekelim diye düşünüyor olabilirler.
  2. KÖTÜ MUAMELEYE TEPKİ OLARAK YAYMAYA ÇALIŞANLAR: Bu hastalığı yaymaya çalışanların çoğunluğu bu kesimdir diye düşünüyorum. Hastalara aşırı bir tepki gösteriliyor ve sanki vebalı insanlar gibi etrafından hemen kaçıyorlar adama hastanede pozitif tanısı konulduğunda sağına soluna bakıyor çocukları bile yok. 16. yüzyıldaki vebalı insanlar gibi muamele görüyor. Bu da o kişide etrafına karşı kin duygusu oluşturuyor. Hatta iyileştikten sonra bile sanki halen yayacakmış gibi dışlanma hissediyor, o dışlanmayı yaptıran herkese içinde gizli bir kin büyütüyor. Halk tabiri ile gıcıklık yapanlardan intikam alma dürtüsü. Hatta birçok kişi hasta olduğumu söylersem etrafımdaki arkadaşlarım tarafından dışlanırım diye hasta olduğu halde saklayan ve sokaklarda gezen başkasına da bulaşırsa da ne yapalım diyen ciddi bir kesim oluştu. Bunlar sırf kendilerine ibretli bakılmasın, birileri senden dolayı bulaştı diye bakmasın düşüncesiyle hastalığını söylememektedir. Sorunun asıl kaynağının bu olduğunu düşünüyorum. Şayet böyle ise toplum olarak hastalara bakış açımızı değiştirmemiz gerekmektedir.
  3. HAFİF ATLATANLAR: Korkulacak bir şey yok ne kadar da çok abartıyorlar aslında İngiltere doğru düşünüyor herkes hastalığa yakalansın ve atlatsın bağışıklık kazanılsın iş bitsin biz de işimize ve ekmeğimize dönelim diyenler de var. Zaten nezle gibi bir şey en azından çabuk yayılırsa bir an önce biter ve memleket kurtulur diye düşünüyorlar.
  4. SOSYAL MÜHENDİSLİK ESERİ: Ülkelerin bir şekilde hastalığı yayma çabasına yardımcı olan kesimler var. Zira hastalık yayılır ise insanlara her şeyi hastalık üstünden yaptırabilirsiniz ister toplumsal davranışları yönetme, ister aşı ticareti veya insanlara mikro çip takma gibi ulusal toplumları yönetme arzuları ve gizli planları olan ülkeler de olabilir. Dünyayı kurtaracağına inanan bir ülke için daha ekolojik denge için yeterince insan ölmemiş olabilir. Olayların arkasında neler var bilemiyoruz
  5. HASTALIK BEDENİ YIPRATTIĞI İÇİN RUHUNU DA YIPRATMIŞ OLABİLİR: Belki hastalığı yaymaya çalışan kesimin bir kısmı böyledir. Bu belki de en masum kesimdir, korkudan dolayı ne yaptığını bilemiyor olabilir. Hastalıkla beraber psikolojik bir kaosa düşmüş olan psikolojik hasta olan kesimdir.

Velhasıl; ŞEYTAN MÜSLÜMANLARA ROVAŞATA GOL ATMIŞTIR. Biz iman ederiz ki kimse eceli gelmeden ölmeyecektir. Hatta herkese bir ecel takdir edilmesi o kişiyi daha önce ölmekten de korumaktadır. Hastalıkları yaratan Allah'tır. Üç kuruşluk maskeye güvendiğimiz kadar geceleri kıyama kalkıp 'Rabbimiz! Hükümran olan sensin, beni ve ailemi bağışla, bize bu hastalığı isabet ettirme' demedik. Hatta bu hastalıkla beraber kalplerimiz kafirlerin kalplerine benzedi, onların betimlediği dünya bakış açısına ulaştık bizi en zayıf yanımızdan ölüm korkumuzdan vurdu. Belki de şeytanın kalbine bu işin yayılması için tohum attığı insanlar da hastalığın yayılması için çaba sarf etmektedirler. Konu hakkında toplumu bilinçlendirmek lazımdır.

Fikret Şanlıbaba