Deplasman Fobisi Ne Zaman Bitecek ? - Adnan Yıldız'In Kaleminden

Bugün günlerden Yine NEVŞEHİRSPOR du Hopa maçında oynan oyun ve verilen mücadele herkesi umutlandırmış ileriki haftalar için olumlu düşünceler geliştirmeye başlamıştı. Ama olmadı, yine kazanılması gereken çok önemli bir maçı

Abone Ol

Bugün günlerden Yine NEVŞEHİRSPOR du Hopa maçında oynan oyun ve verilen mücadele herkesi umutlandırmış ileriki haftalar için olumlu düşünceler geliştirmeye başlamıştı. Ama olmadı, yine kazanılması gereken çok önemli bir maçı daha kaybediyor ve yine kısır bir skor ile mağlup olunuyordu. Oysa ki maça iyi de başlamıştı, takımımız. Özellikle sağ kanadı çok etkili kullanmaya gayret gösterdi. Orta alandan da kale önüne birkaç kez güzel girişimlerde bulunuldu. Dahası ilk yarı mücadele anlamında işler penaltı atışı hariç iyi gidiyordu. Payas ise çok sert oynuyor ve sarı kartları ardı arkasına alıyordu. Bu iyiye sinyaldi ve atılacak bir gol takımı ve işimizi rahatlatacaktı. Malesef 4.dakikada o fırsatıda elin tersi ile iade ederek Yousef ile reddedldi. Penaltı ne yazıkki kaçırıldı. Atılmadı atılmadı. Resmen kalecinin kucağına bırakıldı.

Deplasman da oynuyorsun skor 0 0 ve penaltı kaçıyor yazık...

Buna rağmen az önce de belirttiğim gibi ilk yarı özellikle sağdan sürekli ataklarla bulunuldu ama me hikmetse hep havadan oynanmaya gayret gösterildi. Belki saha zeminin bozuk görünüyor olmasından belki oyun taktik gereğinden belkide başka bir neden. orasını TABİKİ bilemeyiz ama ortalar hep arka tarafa ve isabetsiz şekilde yapıldı. Malesef olmadı olmadı. 4 5 tane iyi atak, mücadeleci bir ilk yarı ve bana göre maçın kaderi ve kırılma anı olan kazanılan ama bu önemli fırsatın değerlendirilemeyen Penaltı atışı. 4.dakikada penaltı kazanıyorsun. Bu penaltı golle sonuçlanmalı. Yoksa o sihirli sözcük, gelir akla hep. ATamayana atarlar anlayışı, kader anı, Kırılma noktası veya ne derseniz diyin 70.dakikada cezayı kesiverirler. Sonrası malum o 2.yarı.

Sahamıza 25 dakika hapsolduğumuz ve golu kalemizde bulduğumuz yarı. Rollerin değişmesi ve Payas ın oyun başlayınca mücadele atak baskı anlamında bizi 25dakika yarı alanımıza hapsettiği yarı. Oyunun başından gol yediğimiz dakikaya kadar hemen hemen oyun 20 25 dakika bizim yarı alanda oynandığını görüyoruz. Bekliyoruz ki kenarın hamlesini Zira gol sinyalleri geliyor, adeta ben geliyorum diye kendini belli ediyor. Al 71.dakikada gol olunca bir panik. Zaten 12 gol atan az gol atıp az gol yiyen bir takım ama 1 0 da yenilsen 5 0 da yenilsen maçı ve 3 puanı kaybediyorsun. Mesele maçı kaybetmemek. Zaten golu atmakta çok zorlanan bir takımız. Sonra da uğraş dur 20 dakika kalmış maçın bitmesine ve hala skoru beraberliğe bile getirebilecek bir pozisyon üretemiyorsun. Sonuç hüsran ve şu yenilinen takım küme düşmemeye oynayan ve böyle giderse düşmenin en büyük adayı. Ama deplasman korkusu fobisi yaşanmaya devam. Ne zaman deplasmandan maç kazanılacak?! Herkes açıkçası çok merak ediyor. Ama böyle devam edilirse bunun gerçekleşmesi çok zor görünüyor.

Umarım ki sıralamadaki yere bakıp, özellikle deplasman karnesine bakıp bir değerlendirme yapacaktır teknik ekip. 4 gün önceki Hopa maçının oyun ve skoruna bakarak bu değişimi yadırgamamak mümkün değil. Adeta sevinçler kursakta kaldı yine. Hedeflerden uzaklaşılmaya koşar adım gidilmeye bugünde devam edildi. Bir ileri iki geri yapılan bu manevralar takımı düşme potasına sokacağa benziyor. Ne yazıkki taraftar olarak, böylesine adı ismi şanı büyük bir takımın, bu şekilde yenilmesi herkesi derinden üzmeye devam ediyor. . .

Şehrin umutlarına olan inancı zedeliyor kaybolan geçen ve giden yıllara üzülünüyor. Şimdi Sırada KIZILCABÖLÜK var oda deplasman maçı. Ne diyeyim !!! Zaten bu sonuçlarla çok Beklenti kalmasa da BU DEPLASMAN FOBİSİNİ KIRMAK adına umarım ki galibiyetle dönülür. ZİRA aldığı sonuçlar ve puan durumu ile son yılların en zayıf en başarısız olarak görülmeye başlanan bu kadronun bu durumu da zihinlere yazılır. Düşünce ve öneri olarak herşeyden önmelisi TAKIMIN ADI VE CAMİANIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ HATIRLATMAK İSTERİM .Her şeyden önce bunun bilinip akıllara kazılması gerek. Sonra da mücadele hırs birlik beraberlik kazanma inancının akıllardan çıkarılmaması gerek.

Yoksa ne olur 14 sene de zar zor çıkılan 3.lige bu sene el sallayarak vede "LİGİN EN PAHALI EKİBİ" olarak döneriz. Durum malesef bu. Bu gerçekleri kimse göz ardı etmemeli. Gerçi daha lig bitmedi haftalar var diyecem ama kalmadı fikstür birer birer azalıyor ve neredeyse sezonun yarısına gelindi.Eh biz görünenleri dile getirelim de sonuçlar için gereken tedbirleri el birliği ile alınmasına çorbada biz de tuz olalım.

Son olarak BU DEPLASMAN FOBİSİ ACABA BİTER Mİ DİYE BİR KEZ DAHA SORUYOR Cevabının KIZILCABÖLÜK maçından alınacak 3 puanla verileceğini umut ediyorum. Saygıyla...