Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizliger, Kapadokya Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda DSİ Nevşehir Şube Müdürlüğünün açılacağını da söyledi. Gizligider, 'Nevşehir'de DSİ Nevşehir 124. Şube Müdürlüğü hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.

"Nevşehir turizmle birlikte tarım şehri"

Kapadokya Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılışında konuşan Nevşehir Valisi Ali Fidan da, Nevşehir'in yüzölçümünün 5,3 milyon dekar olduğunu ve yüzde 65'i olan 3,5 milyon dekar alanda tarımsal üretim yapıldığını söyledi. Vali Fidan, "Bununla birlikte yaklaşık 1,7 milyon dekar alanda tahıl, 235 bin dekar alanda sebze, 227 bin dekar alanda baklagil, 186 bin dekar alanda üzüm üretimi yapılmaktadır. Bunun yanı sıra 716 bin dekar mera alanında 109 bin 903 büyükbaş, 229 bin 285 küçükbaş hayvan sayısı ile yılda 157 bin 630 ton süt üretimi yapılmaktadır" dedi. Vali Fidan, Nevşehir'in tarih ve doğanın iç içe geçerek, bütünsel bir güzellik sergilendiği beldeleri ve bölgede yaşamış uygarlıkların zenginleştirdiği kültürel birikimi ile Türkiye'nin eşsiz turizm cennetlerinden birisi olduğunu belirtti.

Vali Fidan fuarda 26'sı yabancı menşeili, 16 farklı ilden 84 katılımcı olmak üzere toplamda 110 katılımcının yer aldığını da sözlerine ekleyerek, "Fuarın Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz olmak üzere tüm illerimize, aynı zamanda ticari ataşeliklerimiz kanalı ile Nevşehir'in ticaret yaptığı ve yapmak istediği hedef ülkelere duyurusu yapılmıştır ve bu sene 90 bin ziyaretçi gelmesi beklenmektedir" ifadelerine yer verdi.