Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç İUP’u eleştirerek Okullarda 6800 TL’ye işçi çalıştırmak Sosyal Devlet ilkesi ile bağdaşmaz bir an önce bu yanlıştan dönerek Türkiye’nin ekonomik şartlarında İnsanca yaşayabileceği yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret ödenmelidir. Bu ücret ödenemiyorsa devlet özel sektöre örnek olarak en az asgari ücret tutarında maaş ödenmelidir. Dedi.

Başkan Urgenç’in açıklamaları şu şekildedir.

“MEB’in İşkur ile yaptığı protokole dayalı olarak, İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında, okullarımıza yardımcı hizmetli istihdamı sağlanacak.

Ancak EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMUYOR!

Haftada 3 gün çalışacak ve aylık 6.800 TL ücretle çalışacağını öğrenen insanlarımız haklı olarak vazgeçiyorlar.

Göreve başlayanlar alacakları aylık ücreti duyduğunda çalışmaktan vazgeçiyorlar. Bu rakamın derhal güncellenmesi gerekmektedir. Ülke genelindeki durum da bundan çok farklı değil.

Velhasıl, okullarımızdaki yardımcı hizmetli eksikliği sorunun giderilmesi için İUP bir çözüm olamayacak!

Asıl ve tek çözüm, okullarımızı eğitim öğretime hazırlayacak sayıda kadrolu personel istihdam edilmesidir.

Okullarda 6800 TL’ye işçi çalıştırmak Sosyal Devlet ilkesi ile bağdaşmaz bir an önce bu yanlıştan dönerek Türkiye’nin ekonomik şartlarında İnsanca yaşayabileceği yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret ödenmelidir. Bu ücret ödenemiyorsa devlet özel sektöre örnek olarak en az asgari ücret tutarında maaş ödenmelidir.”