İç Anadolu’da Dev Derbi: Nevşehir Belediyespor-Yozgatspor 1959 F.K.

Gazi Stadı Yarın Saat 13.30’da Dev bir Mücadeleye ev sahipliği yapacak.

Yıllardır aralarında tatlı bir rekabet olan Nevşehir Belediyespor ve Yozgatspor 1959 F.K. bu kez kozlarını Gazi Stadı’nda paylaşacak.

TFF 3. Lig 3. Grup’ta Şampiyonluk Mücadelesi veren temsilcimiz Nevşehir Belediyespor; Ligin 2. Devresinde yaptığı transferlerle toparlanma sürecine giren ve Düşme Hattı’ndan kurtulmaya çalışan Yozgatspor’u evinde ağırlıyor.

Daha önce defalarca birbirlerine rakip olan “Komşu İki İlin” Ezeli Rekabetinde; bugüne kadar 7 Maç oynandı.

Ezeli Rekabette Yozgatspor Az Farkla Üstün 

Bu müsabakalarda temsilcimiz Nevşehir Belediyespor 3, Rakip Yozgatspor ise 4 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.
Söz konusu 7 karşılaşma iki ekip de birbirlerine 9’ar Golle karşılık verdi.

Nevşehir Belediyespor Evinde Üstün

Daha önce Yozgatspor ile Gazi Stadı’nda 3 kez karşılaşan temsilcimiz bu karşılaşmalardan; 2’sini kazanırken 1 müsabakadan ise mağlup ayrıldı.

21. Haftasını geride bıraktığımız TFF 3. Lig 3. Grup’ta temsilcimiz Nevşehir Belediyespor topladığı 32 Puanla 5. Sırada yer alırken, Yozgatspor 1959 F.K. ise 23 Puanla 16. Sırada kendisine yer buldu.

İki ekip arasında Ligin ilk Yarısında  Yozgat Şehir Stadı’nda oynanan mücadeleyi; temsilcimiz Nevşehir Belediyespor, Muhammed Emin Balcılar, Yossef Yeşilmen (2) ve Emre Gemici’nin golleriyle; 0-4 gibi farklı bir skorla kazanmış ve bu maçtan sonra hızlı bir toparlanma sürecine girmişti.

Yozgatspor’a Dikkat 

Uzun bir aranın ardından bu sene tekrar 3. Lige yükselen, ancak Dar Kadrosuyla; sancılı bir İlk Devre geçiren Yozgatspor 1959 F.K. Ligin 2. Devresine yaptığı transferle toparlanarak girdi.
Geçtiğimiz hafta ise evinde Ligin İddialı Ekiplerinden Nazilli Belediyespor’u mağlup eden Yozgat ekibi kolay lokma olmadığını da göstermiş oldu.

Kazanan Dostluk Olsun

Gönlümüz tabi ki Nevşehir Belediyespor’da ama; İzleyenlerin Futbol’a doyduğu, İki Şehrin Dostluğuna gölge düşürmeyen, kazanan kim olursa olsun Dostluğun kazandığı bir maç olmasını diliyor ve maçı izlemek için Şehrimize gelecek olan tüm Nevşehir ve Yozgat taraftarlarına kazasız belasız yolculuklar temenni ediyoruz.