Nevşehir Göreme Beldesinde, 27 Ağustos 2024 günü saat 21:30 sıralarında Arnavut uyruklu bir çiftin kahve içtikleri kafede unuttuğu çanta kimliği belirsiz 2 yabancı kadın turist tarafından çalınmıştır. Mağdur çift çantalarında, kimlik ve banka kartları ile yaklaşık 600.000 Türk Lirasına karşılık gelen 12.100 pound ve 1.500 Avusturalya doları bulunduğunu beyan etmiştir. 

          Meydana gelen olayın öğrenilmesine müteakip Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri (JASAT ve Göreme J.Krk.K.lığı) hırsızlık olayına anında müdahale ederek araştırmaya başlamıştır. Yapılan araştırmada; bölgedeki İşletme güvenlik kameralarının incelenmesi ve duyarlı işletme çalışanlarının katkılarıyla Nitelikli Hırsızlık olayı şüphelileri sekiz saat gibi kısa sürede yakalanarak adli makamlara teslim edilmiş, hırsızlık olayında çalınan eşyalar ise hırsızlık olayı mağduru Arnavutluk vatandaşı olan çifte teslim edilmiştir. 

          Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında, JASAT ve diğer tüm birimleriyle suçları önleme ve suçluları yakalamak adına yirmi dört saat esasına göre özveriyle çalışmalarına devam etmektedir. Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.

Resim 2-1

Resim 3-2

Resim 4