20/11/2021 günü Nevşehir Devlet Hastanesi Acil bölümünde bulunan 1 adet monitör ve bilgisayar kasasının çalınması neticesinde meydana gelen "İşyerinden Ve Kurumdan Hırsızlık" olayı ile ilgili;

Asayiş Şube Müdürlüğümüz Hırsızlık-Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu araştırmalar neticesinde olayı A.A. isimli şahsın gerçekleştirdiği tespit edilmesi üzerine Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda yakalanarak gözaltına alınmış,

Şahıs adli işlemleri bitimi 22/11/2021 günü sevk edilmiş olduğu Mahkemece TUTUKLANMIŞ ve tutuklanan şüpheli cezaevine teslim öncesi 22/11/2021 günü saat:16.30 sıralarında sağlık raporu alınırken firar etmiştir.

Firar eden şahsın yakalanmasına yönelik oluşturulan özel ekibin yapmış olduğu çalışmalarda 23/11/2021 günü saat:06.35 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Muşkara Caddesi üzerinde siyah sırt çantası ile birlikte kovalamaca sonucu kıskıvrak yakalanmıştır.

Şüpheli şahsın yapılan üst aramasında 1 adet bıçak ve 1.5 gram metafetamin olarak bilinen uyuşturucu madde ve uyuşturucu madde içmek için kullanan 1 adet aparat ele geçirilmiştir. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda hakkında ayrıca 6136 sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanunu’na Muhalefet Etmek ve Uyuşturucu Madde Satın Almak Bulundurmak ve Kullanmak Suçlarından adli işlem yapılarak işlemleri bitimi Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmiştir.