Dünya’nın dört bir tarafındaki mazlum Müslümanların imdadına koşan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yılki kurban bedelini 900 TL olarak duyurdu.
Nevşehir’deki ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere Türkiye ve kadim topraklardaki mağdurlar için çalışmalarını sürdüren İHH, “Kurban Rahmettir” sloganıyla başlattığı kurban organizasyonu için çeşitli ülkelere ekiplerini göndermeye başladı.


Konuyla ilgili açıklamada yapan İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, hayırseverlerin desteği ile ihtiyaç sahibi Müslümanların yüzlerini güldürebilmek için gayret gösterdiklerini ifade etti.
İHH Nevşehir İYD olarak kurban bağışlarını almaya başladıklarını aktaran Öncel, kurbanını ilimizde, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde veya yurt dışında kestirmek isteyenlerin kendilerine 0535 9327125 numaralı telefondan ulaşarak detaylı bilgi alabileceklerini söyledi.


Öncel, “1995 yılında kurulan İHH aracılığıyla mazlum ve mağdur insanlar için faydalı çalışmalar yapılmaktadır. Şehrimizdeki vatandaşlarımız başta olmak üzere yeryüzünde nerede bir mazlum kardeşimiz varsa, onun gönlüne dokunabilmek için yoğun çaba sarfediyoruz. İnşaAllah bu kurban bayramında da “İyilik her zaman, her yerde” diyerek hayırseverlerin bağışlarını yerlerine ulaştıracağız.

Bu yıl yine Orta Asya’dan Kafkasya’ya, Balkanlar’dan Afrika’ya, Ortadoğu’dan Batı Asya’ya kadar tüm mazlum kardeşlerimize yardım elini uzatacağız” dedi.