Nevşehir il merkezi ve ilçelerde, Müdürlüğe bağlı okul ve kurumlarda temizlik işlerinde istihdam edilmek üzere 180 temizlik görevlisi personel alımı için noter huzurunda kura çekilişi Valilik Toplantı Salonu'nda saat 10.00'da yerel basın mensuplarının huzurunda yapıldı. Salgın şartları nedeniyle kura çekimine izleyici alınmadı. 

   Millî Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile İçişleri bakanlıkları arasında, okulların temizlik hizmetlerinin Toplum Yararına Program kapsamında, okulların temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere noter huzurunda yapılan kura çekilişine Vali Yardımcısı Sayın Mehmet MARAŞLI, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, Nevşehir Defterdarı Sayın Orhan TAŞ, İş-Kur İl Müdürü Sayın Şinasi İNANICI, SGK İl Müdürü Sayın Mehmet BALTACI, Destek Hizmetler Şube Müdürümüz Sayın Yusuf AYDOĞMUŞ katıldı. 

   İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR "Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın daha sağlıklı bir ortamda eğitim alması kaliteli eğitimin olmazsa olmazlarındandır. Evlatlarımızın daha hijyenik ve güvenli bir ortamda eğitim alması için ilimiz genelinde okullarımızın bakım, onarım ve temizlik işlerinde çalışmak üzere Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında istihdam edilecek işçilerin kura çekilişini yaptık. 2423 kişinin başvuru yaptığı programda ilimize verilen 180 kişilik kontenjanın Valiliğimizce kurulan komisyonla noter huzurunda şeffaf bir şekilde kura çekilişini gerçekleştirdik. Kura çekilişi sonucunda göreve başlayacak personellerimize hayırlı olsun." dedi.

   Kurada ismi çıkan 180 kişi 20 Eylül'de başlayarak 19 Haziran tarihine kadar 9 aylık süre içinde ilimizdeki okullarda çalışacaktır.