Nevşehir de Bugün

Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali Başlıyor

Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali Başlıyor

Abone Ol

Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü öncülüğünde Nevşehir Valiliği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Uçhisar Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Nevşehir İl Temsilciliği iş birliği ile bölgemizin eşsiz coğrafi güzellikleri arasında "Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali" başlıyor.

Ülkemizin Türkiye’nin dört bir yanından birçok 200’e yakın sporcunun katılacağı ve yoğun ilgi gösterilen 3. Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali 29 Eylül 2024 Pazar günü 09:00-16:00 saatleri arasında Uçhisar Kalesi civarında gerçekleşecek. Geleneksel kıyafetli sporcuların kortej yürüyüşü ile başlayacak etkinlik, yarışma ve sonrasında okçuluk gösterisi ile devam edecek. Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM) bünyesindeki geleneksel atlı okçular da festival alanında açılış yürüyüşüne katılacaklar.

Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmaları kural olarak Türk Tarihi’nin herhangi bir dönemini yansıtan geleneksel kıyafetlerin giyilmesi, doğal ve geleneksel okçuluk malzemeleri kullanılmasından dolayı spor etkinliğinin yanı sıra görsel bir kültür şöleni olarak gerçekleşmekte.

Sporcu olarak başvuru yapmak ve detaylı bilgi için www.gokboru.org.tr internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.