Hacıbektaş Kadıncık Ana Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifi, Nevşehir'in ilk marka alan kadın kooperatifi olarak "Kapadokya Kurabiyeleri" 'ni tanıtmaya devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali'nde yerini alan Hacıbektaş Kadıncık Ana Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifi'nin standını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu ve Türkiye Aşçılar Federasyon Başkanı Zeki Açıköz ziyaret etti.

Kapadokya adını taşıyan ve bu alanda ilk olma özelliğine sahip, Nevşehir'in önemli tarım ürünlerinden olan kabak çekirdeği kullanılarak yapılan tereyağlı ve birçok çeşidi olan peri bacası şeklindeki kurabiyelere ilgi yoğun oldu.

Yapılan açıklamada "Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu Beyefendi ve Türkiye Aşçılar Federasyon Başkanı Zeki Açıköz Beyefendiler Standımızı ziyaret ederek #kapadokyakurabiyeleri'ni tanıttık. Kurabiyelerimizi çok beğendiklerini ifade ettiler. İlgileri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz." İfadeleri kullanıldı.