Nevşehir de Bugün

Kapadokya'da Skandal Olay! Reklam Uğruna Akılalmaz Zarar

Göreme Kasabası ve Çavuşin Köyü arasında yer alan Güllüdere mevkiinde skandal bir olay yaşandı.

Abone Ol

Edinilen bilgilere göre 15 Ağustos 2024 tarihinde saat 16:45 sularında, Göreme Kasabası ve Çavuşin Köyü arasında yer alan Güllüdere mevkiinde skandal bir olay yaşandı. Bir tekstil firmasının fotoğraf çekimleri için bölgeye geldiği ve doğal dokuyu bozacak şekilde kimyasal maddeler kullandığı iddia edildi. 

Bölgedeki fotoğrafçılardan birinin durumu fark edip, güvenlik birimlerine bilgi vermesi üzerine olay yerine çok sayıda Jandarma ekipleri intikal etti. Mağara ve peri bacaları üzerinde yapıştırılan kimyasal maddeler, tarihi ve doğal dokuya ciddi zararlar verdi.Müdahele edilmeseydi tarihi doğal yapının içinin komple silikon elyaf ile kaplanılacağı öğrenildi. 

Olayla ilgili açıklama yapan Kapadokya Fotoğrafçılar Derneği açıklamasında, "15/08/2024 tarihi saat 16:45 itibari ile Göreme Kasabası ve Çavuşin Köyünde bulunan Güllüdere mevkinde bulunan mağara ve peri bacalarında ...... tekstil firmasına ait fotoğraf çekimi için kimyasal maddeler ile bölgeye ve doğal dokuya zarar verildi. Bölge halkının olaya tepkisi ve güvenlik birimlerine bilgi vermesi üzerine alana çok sayıda Jandarma ekipleri intikal etti.

Görüntülerde gözüktüğü üzere mağaranın üzerine yapıştırılan maddeler maalesef büyük zarar gördü." İfadelerine yer verdi. 

Skandal görüntülerle ilgili Kapadokya Alan Başkanlığı'nın nasıl bir açıklama yapacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.