Özel Haber

Kaymaklı Kurşunlu Camii’nde Meydana Gelen Yangın Hakkında Açıklama

1735 tarihinde yapılmış, 285 yıl boyunca Kaymaklımızın gözbebeği olmuş, Osmanlı’nın yadigarı tarihi camimizin yalnızca bir bölümünde oluşan yangın neticesinde hasar almıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri

Abone Ol

1735 tarihinde yapılmış, 285 yıl boyunca Kaymaklımızın gözbebeği olmuş, Osmanlı’nın yadigarı tarihi camimizin yalnızca bir bölümünde oluşan yangın neticesinde hasar almıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın denetim ve kontrolünde olan vakıf camisinde yangında kadınların namaz bölümü ve imama ait olan oda kısmı zarar görmüş, tarihi değer niteliğinde olan dokuma halılar, el yazması Kur’an-ı Kerimler Vakıflar Genel Müdürlüğüne yangından çok önce sorumlu imam tarafından tutanak karşılığında teslim edilmiştir.

Yangın sırasında en büyük arzumuz caminin çok zarar almamasının yanı sıra Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Sakal-ı Şerifini kurtarmaktı. Yangını camiye yakın oturan vatandaşlarımız ilk olarak Belediye Başkanımız Harun Çekiç’e haber vermişler, Başkanımız 4 dakika içerisinde olay yerine intikal etmiş o süreçe gerekli yerlere haber vermiştir. Nevşehir İtfaiye ekiplerinin intikalinden önce olay yerinde bulunan vatandaşların ve personellerimizin çabası ile yangın söndürülmüştür. Bunların yanında kamuoyunu yanlış yönlendirmek amacıyla belediyemizi karalayıcı söylemleri üzülerek takip ettiğimizi belirtmek isteriz. Mevcut düzenlemelerle talep etmemize rağmen beldemiz 10.000 altı nüfusa sahip olduğu için itfaiye birimi kurulamamaktadır. Buna rağmen ufak çaplı yangınlara müdahele etmeye çalışıyoruz. Fakat Kurşunlu Camii’de meydana gelen yangında elektrik kaçağı gibi bir faktör olunca bilinçsiz her türlü müdahele bir insanın canına mal olabilirdi. Tüm bu yaşananlara rağmen, başkanımız başta olmak üzere tüm personellerimizle ve vatandaşlarımızla canımız pahasına yangını söndürmeye çalışırken siyasi rant ve popülizm için söylemde bulunanları vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyoruz.