Nevşehir de Bugün

Mehmet Kahraman: 'İmam Hatip Okullarını Seçme Zamanı'

Alemdar İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet KAHRAMAN, “Öğrencilerimizi İmam Hatip okullarına kayıt olmaya davet ediyorum” dedi.

Abone Ol

KAHRAMAN, “İmam Hatip okullarının başarısı her geçen yıl artarak devam ediyor. YKS 2024 yerleştirme sonuçlarında Anadolu İmam Hatip Liseleri önemli başarılar elde etti. Türkiye genelinde İmam Hatip okullarındaki öğrenciler tıp, mühendislik, hukuk, ilahiyat ve diğer bölümleri seçerek üniversiteli oldu. Öğrencilerin artan başarısı hem okul idaresini, hem de velileri mutlu ederken, imam hatip okullarının cazibe merkezi olmasına katkıda bulundular.” dedi.

Dernek Başkanı Mehmet KAHRAMAN sözlerini şöyle sürdürdü:

Liseyi bitiren öğrenciler YKS tercihleri yaparken, ortaokul öğrencileri de LGS sınavından aldıkları puanlarla liselere kayıt oluyor. Sınavla öğrenci alan tüm imam hatip okulları kontenjanını doldurdu. Ancak sınavsız öğrenci kabulü yapan okullarda kontenjanlarda boşluklar olduğu görüldü.

Hem öğrencilere hem de anne babalara seslenmek istiyorum: İmam Hatip okullarında okumanın zihinsel ve bedensel inanç kültürümüzü kuşanma adına en büyük kazanç olduğunu belirtmek isterim.

Sınavla öğrenci alan okullara kayıt yaptıramamak başarısızlık değildir. Diğer türlü okullardan da istenilen üniversitelere ulaşmak mümkündür. 

Bizzat okullara giderek, öğretmenlerimiz ile görüşün ve okutulacak dersleri inceleyin. İmam Hatip Liselerini tercih etmeniz ile geleceğe dair hedefe ulaşmanın hayal olmadığını göreceğinize inanıyorum.