Enderûn Eğitim Vakfı'nın kurucusu, Nevşehir İmam Hatip Lisesi'nin eski müdürlerinden, İlahiyatçı yazar Zeki Soyak Hocaefendi'yi vefatının 18. Senesinde rahmetle anıyoruz.

Hayatı:

Vasiyeti:

Bismillahirrahmanirrahim.

Elhamdulillahi Rabbil Alemin. Vessalatu vesselamu ala rasûlinã muhammedin ve ala alihî ve sahbihî ve sellim.

1. Hangi şart ve durumda bulunursanız bulunun İslam'ı yaşamaya, tebliğ etmeye bütün imkanlarınızı kullanarak gayret edin. Sakın dininizden taviz vermeyin.

2. Dünyanın basit geçici menfaatleri için ahiretinizi harap etmeyin.

3. Şahsınızla ilgili hususlarda her zaman hoşgörülü, affedici olun. Fakat dinimizin her hangi bir hükmü mevzu olduğu zaman yapılması gereken ne ise mutlaka onu yapın. Bu hususta asla hoşgörülü davranmayın.

4. İslamî hizmetlerde mutlaka yerinizi alın. Bu hizmetleri aşk, şevk ve heyecanla, yalnız Allah rızası için yapın. Biliniz ki, Allah rızası için yapılmayan bir işte, konuşulan bir sözde asla hayır yoktur. Üstelik kişiyi vebal altında bırakır.

5. Allah yolunda hizmet ederken birçok engel ve sıkıntılarla karşılaşacaksınız. Sakın ola ki bu sıkıntılar, bu engeller sizleri hizmetten alıkoymasın, yılgınlık, bıkkınlık, usangınlık vermesin.

6. Hizmetler sabır ister, sebat ister, azim ve gayret ister, fedakarlık ister, bizim inancımızda asla ve asla ümitsizliğe yer yoktur. Müslüman en kötü şartlarda bile ÜMİTVAR olacaktır.

7. Hizmet ehli kişiler, hiç beklemedikleri kimselerden hatta en yakınlarından bile birçok olumsuz davranışlarla karşılaşabilirler. Böyle durumlarda bile hizmet heyecanı kaybedilmemelidir. Her Müslüman, hele hele bir hizmet eri; sevdalı, sancılı ve heyecanlı olmalıdır.