Değerli Hemşehrilerim,

Yerel seçimlerde milletimizin iradesini gösterdiği bu önemli süreçte, Ürgüp ilçemizde maalesef bazı hukuk dışı eylemler yaşandı.

Bu sürece zarar vermemek için elimizdeki bilgi, belge ve görüntüleri Seçim kurulu hariç kimseyle paylaşmadık ve haklı olduğumuzu bilsekte teşkilatımızı da sürekli sağduyla olmaya davet ederek gerginlik ortamından uzak durmaya çalıştık.

Zarf, oy pusulaları ve oy çuvallarının mühürlerinin açılmasıyla hukuk dışı davranışlar sergilendi. Bu durum, seçim mevzuatına ve YSK genelgelerine aykırıdır. Ayrıca, Adliye'deki oy torbalarının bulunduğu alanda güvenlik önlemlerinin eksikliği tespit edildi.

Sandık kurulu üyeleri ve müşahitlerinin ikazlarına rağmen, okuma yazma bilmeyen seçmenlere yetkilendirilmemiş kişilerce oy kullandırıldı. Engelli/kısıtlı vatandaşlara da birden fazla oy kullandırıldı. Bu eylemler, açıkça kanunun ihlali anlamına gelmektedir.

Partimiz gerekli itirazları yapmış ve YSK nezdindeki temsilcilerimiz konuyu takip etmiştir ve edecektir. Bu hukuki mücadele sonucunda seçimlerin yenilenmesi kararı alınmıştır. Yenileme seçimleri 2 Haziran 2024'te gerçekleşecektir.

Tüm teşkilatlarımızla birlikte Ürgüp'ün geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.

Saygılarımla…