Bu Ramazanda da 'Kardeş Payı Yapalım'

Nar kasabası Eseoğlu camii imam hatibi Ayhan Dengiz hocamızın öncülüğünde yerli ve yabancı 15 üniversite öğrencisine iftar verildi sonrasında çay eşliğinde sohbet edildi emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Sabrı ve duygudaşlığı öğrendiğimiz bu ayda açlık ve susuzluk hissinin ne ifade ettiğini bizzat yaşayarak idrak eder, nimete ulaşamayan insanların halini daha iyi anlarız. Yetimlerin, yoksulların, ve kimsesizlerin yaşadıklarına karşı daha duyarlı olmaya başlarız. Bu duygu ve düşünceler bizi 'kardeşlik' hissine daha da yaklaştırırken, mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizle hemhal olma ve ramazanın manevi coşkusuna onları da ortak etme gayesi güderiz. 'Kardeşlik paylaşmayı gerektirir.' şiarıyla hareket ederek, Müslüman kardeşlerimizle gönlümüzdekileri ve soframızdakileri kardeş payı yapmanın hazzını yaşar, hayır ve hasenatları çoğaltarak Allah'ın rızasına ve sevgisine mazhar olmak isteriz. Yoksul insanların, yetimlerin sevinçleriyle taçlandırırız Ramazan ayını.

'Kim bir oruçluyu iftar ettirirse oruçlu kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez.' (Tirmizi, Savm 82)