Nevşehir de Bugün

Nesiad'ın Konuğu Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan Oldu

Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) “Korona virüsün Ekonomiye Etkileri 3 ” konulu Webinar toplantının üçüncü konuğu Nevşehir CHP Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan oldu.Webinar olarak gerçekleştirilen toplantını

Abone Ol

Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) “Korona virüsün Ekonomiye Etkileri 3 ” konulu Webinar toplantının üçüncü konuğu Nevşehir CHP Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan oldu.

Webinar olarak gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertaş, Normalleşme sürecinin başlaması ile Ülke ekonomisinin olumlu yönde etkileneceğini iş yerlerinin açılması ve insanların iş hayatına hızlı ve azimli bir şekilde geri dönmesi ile ekonomimiz hızlı bir şekilde ivme kazanacaktır.  Bizler, ticaretin içinde olanlar fikirler ve çözüm önerileri üreterek en doğru yaklaşımları ve ilerleme metotları üretebiliriz. Bu dönemde ekonomi paketleri, faizlerin inmesi işletmelerin desteklenmesi ekonomimizi kurtaracaktır. dedi.

Konuk olarak katılan Nevşehir CHP Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan COVID-19 Dünya ekonomisine ciddi zarar vermiştir. Aynı zamanda Türkiye bu durumdan çok etkilenmiş olup ciddi problemler ile karşı karşıyadır. Türkiye COVİD-19 salgınında kendi ekonomisini ayakta tutmak için Sanayici ve Tarımcılara destekler verdiği görülmüştür. Bu desteklemenin yoğun şekilde ekonominin kalkınması için artış söz konusu olması gerektiği. Sanayicilerin yurt dışı Pazar yönünde ciddi sorunlar yaşadığı ve ekonomi açısından döviz sağlayacağı Türkiye için ciddi bir önem arz etmektedir, Yurt dışı pazarın ve tedarik olarak önünün açılması gerekmektedir. Acıgöl OSB ve Nevşehir OSB için doğalgaz hatlarının gelmesi gerektiği, Türkiye’nin bu salgın ile Büyükşehirler yerine Anadolu gibi gelişmeye açık şehirleri öne çıkararak tek bir noktada toplanma yerine dağılım şeklinde yaymasın hem ülke açısından hem de o bölgenin kalkınması açısından önem arz edecektir.  Aselsan gibi büyük firmaların Anadoluya yatırımlarının arttırılması ve Anadoludaki insanların, ekonominin, sanayinin kalkınması hedeflenmelidir. Turizm sektöründe SGK prim ödemelerinin salgın içinde Devletin ödemesi veya 1 yıl ertelemesi hem iş insanlarını rahatlatmak hem de sektörün hareketlenmesine ivme katacak adımlar atması gerektiği dedi.

Korona virüsün iş hayatına etkisini değerlendirmek üzere toplantıya İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Öğr. Gör. Murat Güney ve Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversite Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ünsalan’da katıldılar.