Türk Milleti olarak tarih boyunca varlığımıza tahammül edemeyenlere karşı mücadele verdik vermeye de devam ediyoruz. Ama her savaştan Allah'ın yardımıyla, milletimizin gönlündeki iman ve vatan sevgisiyle zaferle ayrılmayı bildik.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra savaşlarla kirli emellerine ulaşamayanlar  bu kez içimizdeki işbirlikçi hainler aracılığıyla darbe yaparak istediklerini elde etmeye çalıştılar. Dönemin Başbakanı Adnan Menderes , Fatin Rüştü Zorlu (Dışişleri Bakanı) ve Hasan Polatkan (Maliye Bakanı)'ın idam edilmesiyle sonuçlanan 27 Mayıs 1960 darbesi, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat 1997 darbesi, 27 Nisan 2007 E-muhtırası ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimi...

Darbelerden ve darbe girişiminden her zaman en çok milletimiz ve bu vatanı koşulsuz sevenler etkilenmiştir. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu 12 Eylül 1980 darbesi sonucunda 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl suçsuz yere hapis yatmış işkencenin her türlüsüne maruz kalmıştır. 27 Nisan 2007 E-muhtırasına ilk tepkiyi yine Muhsin Yazıcıoğlu vermiştir. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde de Alperen Ocakları olarak milletimizin yanında darbenin karşısında yer aldık.

Darbeci zihniyette olanlar şunu iyi bilmelidir ki Türkiye'de darbe dönemi kapanmıştır. Milletimizin gönlündeki iman ve vatan sevgisi her zaman darbeye galip gelecektir. Bu vesileyle 12 Eylül darbesinin 40. Yılında Adnan Menderes'i, Hasan Polatkan'ı, Fatin Rüştü Zorlu'yu, 12 Eylül darbesinde işkence altında şehit olanları, idam edilenleri, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Milletimiz var olsun.

Nevşehir Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı

Ramazan KALKAN