İnsanlık Tarihinin Kara Lekesi: Çerkes Sürgünü/Soykırımı

Haçlı ve Siyonist zihniyete hizmet eden ülkeler bir tek Türk'ün ve Müslüman'ın varlığına bile tahammül edememektedir. Bu tahammülsüzlük ebediyen devam edecektir. Bu Haçlı ve Siyonist ülkeler Türk'e, Müslüman'a zulmü, emellerine ulaşmak için bir yol olarak benimsemiştir.

Rusya Karadeniz sahiline inme emeline ulaşmak için önce Çerkes halkına zulmetti 21 Mayıs 1864 yılında 1 buçuk milyon Çerkes'i sürgün etti. Bu süreçte 600 bin Çerkes salgın hastalık, açlık ve susuzluktan ve Rusya'nın zulmünden dolayı hayatını kaybetmiştir.

Sürgünden 1 yıl sonra Rus ordusunda görev alan Yüzbaşı Alexander Zyatov yaptıkları zulmün ağırlığı altında şunları ifade etmiştir:

 “Çerkeslerin köyünü yaktık, hayvanlarını öldürdük, ekinlerinin üstünde atlarımızı sürdük. Çocuklarını acımasızca öldürdük. Ve Çar bize bu katliamları yaptık diye bu onur madalyasını verdi. Hangi onur? Hangi onurlu insan bunları yapar? Ben tanrıya beni affetmesi için her gün yalvarıyorum. Onlar vatanlarını savundular ve yiğit insanlardı. Biz ise insanlıktan çıkmış birer ucubeden farksızdık. Elimize esir düşen Çerkeslerle yan yana geldiğimizde sanki biz onların esiri gibi duruyorduk. Onlar ise dimdik vakur duruşlarından taviz vermiyorlardı. Tanrı beni affetsin…”

Başta da belirttiğim gibi Haçlı ve Siyonizm zihniyetinin emelleri kıyamete kadar devam edecektir. Türk ve Müslüman ülkeler olarak bir araya gelerek birlik olarak Haçlı'ya karşı Hilal'in savaşını vermeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti olarak bu birliğe öncülük etmeli, diğer ülkelerle olan ilişkilerimizi Türk ve Müslüman ülkelerin emellerini, yaptıkları zulümleri unutmayarak düzenlemeliyiz.

Nevşehir Alperen Ocakları olarak başta verdiği mücadele ile Rusya'ya kan kusturan "Dağıstan Kartalı" Şeyh Şamil olmak üzere Çerkes Sürgünü/Soykırımı sırasında hayatını kaybeden 600 bin Çerkes kardeşimizi rahmetle anıyoruz.

Nevşehir Alperen Ocakları Eğitim,

Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı

Ramazan KALKAN