Bizler, 2000 yıldır Türk'üz ebediyen Türk kalacağız. 1270 yıldır İslam ümmetiyiz ebediyen Müslüman kalacağız. 950 yıldır Anadolu'dayız ve ebediyen bu topraklarda kalacağız.

Ezelden beri milletimize, dinimize, topraklarımıza el uzatanlarla her alanda savaştık ve savaşmaya devam edeceğiz. İç ve dış  düşmanlarımızla sürekli savaş halindeyiz.

Alperen Ocakları olarak verilen her savaşta milletimizin ve devletimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.

-Haksızlık karşısında susmayacağız.

-Doğrudan ayrılmayacağız, yanlışın karşısında olacağız.

-Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayacağız, yılmayacağız.

-Zulüm gören dindaşlarımızın, kandaşlarımızın yanında olacağız.Bu bağlamda ülkemizi yönetenlerin de aynı anlayışa sahip olması önemli olacaktır.

-Yöneticilerimiz "Fırat'ın kıyısında bir kuzuyu kurt kapsa hesabı benden sorulur." diyen Hz. Ömer anlayışıyla ülkemizi yönetmeli. Toprak Savaşla alınır ancak hüküm adaletle sürülür.

-Milletçe, ümmetçe zor zamanlar geçirdiğimiz her an öncelikle kendi vatandaşlarımızın, dindaşlarımızın ihtiyaçları giderilmeli. Türk'ün Türk'ten başka dostu, Müslümanın müslümandan başka kardeşi yoktur.

-İnsanın kendi canını, malını, namusunu koruduğu haller dışında cinayet, cinsel istismar, terör suçlarının cezası idam olmalı.

-Milli ve manevi değerlerimize el ve dil uzatanlara karşı derhal gereği yapılmalıdır.

Dünya genelinde etkisini gösteren salgına karşı millet ve devlet olarak gereken önemi gösteriyoruz. Ancak ülkemizi yönetenler öncelikle kendi vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Kısa çalışma ödeneği ya da işsizlik maaşından faydalanamayan ve bu süreçte işsiz kalan vatandaşlarımızın derhal mağduriyetleri ve ihtiyaçları giderilmeli.

22 gün önce ücretsiz olduğu ve eczanelerin de ücretsiz dağıtacağı bildirilen maskeler Nevşehir bölgesine birkaç gün önce geldi. Ancak birçok vatandaşın cep telefonu numaralarına maskelerini temin edebileceği maskeler için kod gelmedi.

TC kimlik numarasıyla maske almak isteyenler de eczaneler tarafından kayıt bulunmadığı cevabı verilip eli boş gönderiliyor. Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikastinde parmağı olan İngiltere gibi bir ülkeye yardım yapılmadan önce keşke kendi vatandaşlarımızın ihtiyaçları giderilseydi.

Son günlerde internette manevi değerlerimize dil uzatan bir dizi yayınlanmaya başladı. Bu dizi LGBT yi özendirmekte ve milletimizin gençlerimizin üzerinde etki oluşturmaya çalışmaktadır. Bu tür yayınlar ya kaldırılmalı ya da bunlara erişim engellenmelidir.

Bu yayına hem Alperen Ocakları olarak bütün teşkilatlarımız hem de devletimizin bazı kurumları tepkisini gösterdi. Tepkisini gösterdiği için hakkında soruşturma açılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkındaki soruşturmanın da derhal kaldırılması gerekmektedir.

Alperen Ocakları olarak Dinimizi, milletimizi, devletimizi ilgilendiren her konuda düşüncelerimizi ifade etmeye devam edeceğiz. Saygılarımla

Nevşehir Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İl Başkanı

Ramazan KALKAN