Alperen’lik… Hoca Ahmet Yesevi’den günümüze kadar gelmiş, bundan sonra da devam edecek olan hareketin adıdır Alperen’lik…
Alperen…Zalimin karşısında Alp, mazlumun yanında Eren olan kişidir Alperen… Vatanı için Alp, dini için Eren olan kişidir Alperen… Davası nizam-ı alem için İlay-ı Kelimatullah ve Devlet ebed müddet olan herkes Alperen’dir. İlay-ı Kelimatullah; Allah kelamının yüceliğini bildirmek ve yaymak, küfür ve şirke karşı Allah’ın varlığını, birliğini, İslam’ın yüceliğini ve Kur’an-ı Kerim’in üstünlüğünü savunmak demektir. Devlet ebed müddet; ebediyen devletin bağımsız ve egemenliğini ifade eden bir kavramdır. Alperen hem İlay-ı Kelimetullah hem de Devlet ebed müddet için mücadele eder. 
Alperen; davası için her zaman mücadele ve mücahede ruhunu korur, bu ruhla hareket eder.
Alperen; çelik bilekli, cesur yüreklidir.
Alperen; hiçbir zaman ümitsizliğe düşmez, davası için bahane, gevşeklik kabul etmez.
Alperen; gönül adamıdır, sevgi, saygı, hoşgörü insanıdır, yaratılanı sever Yaratan’dan ötürü. 
Alperen; ilmiyle vatan aşkıyla çevresine örnektir. 
Alperen Ocakları; İlay-ı Kelimetullah ve Devlet ebed müddet için Alperen yetiştirmek amacıyla kurulmuş ocaklardır. Alperen Ocaklarında Allah için, İslam için, vatan için mücadele vardır. Alperen Ocaklarında sevgi, saygı, hoşgörü vardır. Alperen Ocaklarında birlik ve beraberlik vardır. Alperen Ocaklarında kibir, menfaat yoktur. Alperen Ocaklarında fitne, nifak yoktur. Alperen Ocaklarına gelenlerin gönülleri Allah ve vatan aşkıyla, sevgi, saygı ve hoşgörüyle, birlik ve beraberlik coşkusuyla dolar. 
Başta da belirttiğim gibi; Davası nizam-ı alem için İlay-ı Kelimatullah ve Devlet ebed müddet olan herkes Alperen’dir. Dini için, vatanı için mücadele etmek isteyen herkesi, Alperen ruhlu kardeşlerimizi ocağımıza bekliyor, başta Hoca Ahmet Yesevi ve Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere ahirete intikal etmiş bütün Alperenleri rahmet ve minnetle anıyor ve tüm Alperenlerin 6 Aralık Alperenler Günü’nü kutluyorum.

Nevşehir Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı 
Ramazan KALKAN