İlan Duyuru Mesaj

Nevşehir Alperen Ocaklarından Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ad Günü Mesajı

‘İlay-ı Kelimetullah’ ve ‘Devlet Ebed Müddet’ için adanmış bir hayat… Muhsin YazıcıoğluMuhsin Başkan, 31 Aralık 1954 te Sivas’ın Şarkışla ilçesinin Elmalı köyünde dünyaya geldi. Muhafazakar ve vatanını seven bir aile

Abone Ol

‘İlay-ı Kelimetullah’ ve ‘Devlet Ebed Müddet’ için adanmış bir hayat… Muhsin Yazıcıoğlu

Muhsin Başkan, 31 Aralık 1954 te Sivas’ın Şarkışla ilçesinin Elmalı köyünde dünyaya geldi. Muhafazakar ve vatanını seven bir ailenin içinde yetişti. 

 İlk ve orta öğrenimini Şarkışla’da yaptı. 1968’de cemiyetçilik çalışmalarına başladı. Ülkücü Gençlik Hareketi’ne katıldı. Muhsin Başkan’ın lise yıllarında bir hayali vardı: 4 arkadaşıyla birlikte ‘Bozkurtlar Çiftliği’ kurarak vatanı, bayrağı ve dini için hayatlarını adayacak gençler yetiştirmek.. Bunun için Üniversite tahsili gerekiyordu ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini seçti. Ankara’ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. Kendisini o dönemde sağ-sol kavgasının içinde buldu. 

12 Eylül darbesinden sonra kendisine yurt dışına gitmesi söylenince dava arkadaşları, ülküdaşları işkence altındayken yurt dışına gitmeyi tercih etmedi, teslim oldu. 5 buçuk yılı hücrede olmak üzere 7 buçuk yılı hapiste geçti, görmediği işkence kalmadı ama devletine hiçbir zaman küsmedi. Cezaevinden çıktıktan sonra mağdur olan ülkücülere ve ailelerine yardım için vakıf kurdu. 1987 de siyasi partilere uygulanan yasaklar kalktıktan sonra siyasete kaldığı yerden devam etti. Davası uğruna içinde bulunduğu siyasi partiden ayrılmak zorunda kaldı. 29 Ocak 1993’te Büyük Birlik Partisi’ni kurdu. 2007 seçimlerinden sonra son kez milletvekilliği yaptı. 2009 yerel seçim çalışmaları sırasında ilk kez kiralanan helikopterle Kahramanmaraş Çağlayancerit‘teki mitingden sonra Yozgat Yerköy’e giderken Keş Dağları Kanlı Çukur mevkiinde suikasta uğrayarak beraberindeki 5 arkadaşıyla beraber şehit oldu.

Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için…

Muhsin Başkan… Allah lafzını unutturmamak ve dünyanın her yerine yaymak, yapılan her şeyde Allah rızasını gözetmek, devletin ebediyen varlığını sürdürmek yolunda feda edilmiş bir hayat… O, dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun hiç kimseyi diğerinden ayrı görmedi. İnanmadığı yolda milyonlarla yürümektense yeri geldi inandığı yolda tek başına yürümeyi tercih etti. Simit yedi ama haram yemedi. Haksızlık karşısında hiçbir zaman susmadı. Hiçbir zaman çizgisini bozmadı. Her zaman düz yürüdü, düz yaşadı. Hayatının baharını suçsuz yere cezaevinde geçirdi ama hiçbir zaman devletine küsmedi. Devlet kendisine ne zaman ihtiyaç duyduysa Muhsin Başkan oradaydı.

Alperen Ocakları olarak, Muhsin Başkanımızın uğruna hayatını feda ettiği davasının emanetçiyiz. Davamız uğruna bizler de canımızı vermeye hazırız. 

Nevşehir Alperen Ocakları olarak Cennetmekan Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun 66. Yaş Gününü kutluyor, rahmet ve özlemle bir kez daha anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet, Hz. Muhammed komşusu olsun.. 

Nevşehir Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı 
Ramazan KALKAN