TFF 3.Lig 3.Grup’taki Temsilcimiz Nevşehir Belediyespor Şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı.

TFF 3. Lig 3. Grup 21.Hafta maçında Liderlik Koltuğunda oturan Bursa ekibi Karacabey Belediyespor’u konuk eden Kırmızı Beyazlı Temsilcimiz rakibi ile 0-0 berabere kalarak Şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.

Gazi Stadı’nda oynanan müsabakaya Nevşehirli sporseverler büyük ilgi gösterdi. AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz, Nevşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Esat Özaltın, Yönetim Kurulu Üyeleri ve 3000 dolayında sporseverin de izlediği maçta Nevşehir Belediyespor çok sayıda cezalı ve sakat oyuncusundan yararlanamadı.

İlk Yarıda Gol Yok

Termometrelerin 1 Dereceyi gösterdiği, oldukça soğuk bir havada oynanan karşılaşmaya;
Onur Behiç Özalgan, İlker Günaslan, Onur Ural, Ethem Pülgir, Okan Duran, Ziya Şakar, Mehmet Tosun, Alper Yener, Savaş Yılmaz, Yasin Dülger ve Emre Gemici’den oluşan ilk 11’le başlayan temsilcimizde yedek kulubesinde ise; 

Murat Demir, Tolgahan Çiçek, Recep Kalkan, Muhammet Emin Balcılar, Oktay Gümüş, Sinan Uzun, Hakan Yakup Jacoues Horzum yer aldı.

Karşılaşmaya istekli başlayan Temsilcimiz, gerçekleştirdiği ataklarda Karacabey Belediyespor defansını aşmakta zorlanırken, konuk Karacabey Belediyespor ise genelde oyunu kendi sahasında kabul etti ve ani ataklarla gol aradı.

İlk Tehlike Bir Duran Toptan

Genelde Orta Saha Mücadelesi şeklinde geçen müsabakada, ilk tehlikeli pozisyonunu 25. Dakikada bir duran toptan bulan Nevşehir Belediyespor’da; Ziya 
Şakar’ın kafa vuruşu az farkla dışarı gitti.

Onur Behiç’ten Yüzde Yüzlük Kurtarış

Ani ataklarla gol arayan Karacabey Belediyespor 38. Dakikada eski Futbolcumuz Abuzer Gaffar Toplu ile gole çok yaklaştı. 
Takımının en etkili Futbolcusu olarak dikkat çeken Abuzer; defansın arkasına atılan ani bir topla kalecimiz Onur Behiç Özalgan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Onur’u geçemedi. 

İki takımın da orta sahayı geçmekte zorlandığı ilerleyen dakikalarda skor değişmedi ve ilk yarı 0-0’lık eşitlikle sona erdi. 

İkinci Yarı İlk Yarının Kopyası Gibiydi

Karşılaşmanın ikinci yarısına iki takım da başladığı 11’le başlarken temsilcimizde ilk değişiklik 64. Dakikada Alper Yener’in yerine giren Sinan Uzun’la gerçekleşti.
Saha şartlarının da etkisiyle iki takım da pas yapmakta zorlanırken uzaktan atılan şutlarla gol aradı. 
76. Dakikada Muhammet Emin Balcılar ve 89. Dakikada Oktay Gümüş de forma şansı bulurken, iki takımın da cılız atakları golü getirmedi ve maç başladığı gibi 0-0’lık Beraberlikle sona erdi.

Saha Şartları

Nevşehir’de geçtiğimiz günlerdeki şiddetli kar yağışından dolayı Gazi Stadı’nın zemininde bulunan ve yaklaşık 25 Cm. yüksekliğinde olan Kar Kütlesi Belediye ekiplerinin özverili çalışmaları ile temizlenip, Müsabakanın oynanmasına elverişli hale getirilse de; İki takım Futbolcuları zaman zaman ayakta durmakta zorlandı. 
Bu şartlarda Güzel Futbol beklemenin zor olduğu müsabakaya gelen taraftarlar Gol sevinci yaşayamadı. 
Nevşehir Belediyespor 5. Sırada Kaldı

Bu sonucun ardından Puanını 32’ye çıkaran Nevşehir Belediyespor’un Puan Cetvelindeki yeri değişmedi ve temsilcimiz 5. Sırada kaldı.

Karşılaşmadan 1 puanla puanla ayrılan Karacabey Belediyespor ise 45 puanla Liderliğini korudu.

Önümüzdeki Maç Yozgat ile

Nevşehir Belediyespor önümüzdeki hafta (09.02.2020) Pazar günü deplasmanda Yozgatspor 1959 F.K. ile yine Gazi Stadı’nda karşılaşacak.