TFF 3. Lig 1. Grupta sezona şampiyonluk parolasıyla giren ancak aldığı sonuçlarla ligin dibine demir atan temsilimiz ligde son haftaya girilirken küme düşme korkusunu az da olsa hala hissediyor.

Bu Heyecana Yürek Dayanmaz !

4 takımın küme düşeceği grupta son haftaya girilirken, Manisaspor, Payasspor, Antalya Kemerspor’un küme düşmesi kesinleşti.

Küme Düşen Son Takım Kim Olacak?

3 Takım Aday: Çankaya Fk, 1877 Alemdağ ve Nevşehir Belediyespor

Grupta son maçlar öncesi Çankaya Fk 31 puanla 13. sırada yer alırken 1877 Alemdağ Spor 32 puanla 12. Sırada, temsilcimiz Nevşehir Belediyespor ise 34 puanla 11. Sırada yer alıyor.

1 Mayıs’ta Gazi Stadı’nda Dananın Kuyruğu Kopacak!

Puan durumunda söz konusu üç takıma bakılırsa en rahat takım konumunda temsilcimiz yer alırken asla rehavete kapılmamak gerekiyor.

Şöyle ki 1877 Alemdağ Spor son hafta grupta rahat bir konumda olan Edirne Spor ile evinde karşılaşacak ve bu maçı kazanması durumunda ligde kalacak. Tabi bu maçla ilgili tek sevindirici durum Edirne Spor’un Play-Off şansının bulunması. Ama ne olursa olsun 1877 Alemdağ Spor bu maçı almak isteyecektir.

Temsilcimiz Nevşehir Belediyespor ise son hafta Gazi Stadı’nda direkt rakibi konumundaki Çankaya F.K. ile kozlarını paylaşacak.

Nevşehir Belediyespor için Olasılık 1: 1877 Alemdağ galip gelemez ise (Beraberlik ve Mağlubiyet) temsilcimiz hiçbir sonuca bakılmaksızın Ligde kalır.

Nevşehir Belediyespor için Olasılık 2: Temsilcimiz son hafta kendi evinde Çankaya F.K.’ya yenilmez ise (Beraberlik ve Galibiyet) hiçbir sonuca bakılmaksızın Ligde Kalır.

Nevşehir Belediyespor için Olasılık 3: 1877 Alemdağ kazanır temsilcimiz mağlup olursa yani Nevşehir Belediyespor 34 puan, Çankaya F.K. 34 puanda kalırsa ne olur?

İşte burada maçın skoruna bakılır.

Yenilsek Bile Maçın Skoru Neden Bu Kadar Önemli?

Eğer iki takım sezon sonunda aynı puana sahip olursa kimin üstte olacağına karar vermek için iki takımın birbiri ile oynadığı maçların skoruna yani bir diğer ifadeyle “İKİLİ AVERAJ’A” bakılır.

Hiç istemesek de bir olasılık daha var ki bu durumu düşünmek bile istemiyoruz.

Şayet 1877 Alemdağ Spor son maçını kazanır Temsilcimiz de Çankaya F.K.’ ya 5 farklı mağlup olur ise veya 5-1’den daha gollü bir skor ile (6-2 veya 7-3 gibi) 4 farklı mağlup olursa maalesef BAL Ligine düşer.

Nevşehir Belediyespor İçin Olasılık 4: Peki 5-1 mağlup olursak ne olur?

Komplo teorisi tadında olan ve gerçekleşmesi çok düşük bir ihtimal olan bu durumda ne olur?

Futbol ve Matematik bu ya; 1877 Alemdağ maçını kazanır, Nevşehir Belediyespor da Çankaya F.K.’ya ilk maçın tam tersine 5-1 mağlup olursa ne olacak?

İşte o zaman iki takımın da genel averajına bakılır. Bu durumda temsilcimizin şu andaki averajı +1, Çankaya F.K.’nın averajı ise -21. 
Sonuç olarak 5-1’lik olası bir mağlubiyette dahi Temsilcimiz Ligde kalır.

Gelelim Nevşehir Belediyespor’umuz İçin Sözün Özüne: Ne olursa olsun Çankaya F.K.’ya yenilme, yenilirsen de 4-5 farkla yenilme...