Türk Kızılay Nevşehir Şubesi tarafından Miraç kandili sebebiyle Nevşehir Kyk yurtlarında kalan öğrencilere Genç Kızılay gönüllüleri aracılığıyla Kandil Simidi dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtımlardan memnuniyetlerini ileten öğrenciler Kızılay'a teşekkür ettiler

Çalışmayla alakalı açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek:

Nevşehir'de Üniversite öğrencisi olan Kyk yurtlarında kalan kardeşlerimize Miraç kandili vesilesiyle Kandil Simidi ikram ettik,yaklaşık 1000 kardeşimize Genç Kızılay gönüllülerimiz ile dağıtım gerçekleştirdik bu vesileyle

Mübarek 3 ayları yaşadığımız bu dönemde, önemli bir yeri olan kandil gecelerimizden biri olan Miraç Kandili ile çok özel bir geceye ulaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimiz bu gecede Allah'ın huzuruna yükseltilmiştir. Bu kutsal yolculuk, sınırsız bir yükseliştir. Bütün dünyevi duygulardan sıyrılmanın, Allaha saf bir şekilde kulluk etmenin yolunu göstermiştir.

Miraç Kandili gibi özel gün ve geceler, sen ben kavgasının ve her türlü ayrımcılığın ve dışlamanın ortadan kalkması, gönül dünyamızda huzura, insani ilişkilerimizde olgunluğa, toplum hayatında barış ve esenliğe erişebilmesinde büyük bir önem taşımaktadır. Kutsal günlerimizde yaşanan sevgi, hoşgörü ve paylaşımların, barış, dostluk, kardeşlik duygularına katkı sunması dileğiyle, tüm hemşerilerimizin Miraç Kandilini kutlarız '

Türk Kızılay Nevşehir Minik Çocuklarımızı Sevindirdi Türk Kızılay Nevşehir Minik Çocuklarımızı Sevindirdi

Merak edenler için: Kandil günü neden simit dağıtılır?

Önceleri kandil vakitlerinde lokma tarzı tatlı ve tuzlu yemekler hazırlanırdı. Daha sonraları ise delikli, halka şeklinde ve susamlı, tuzlu kuru pasta formunda simitler hazırlanmaya başlandı. Her mahallede komşuları, açları, sokakta kalanları doyurmak; onları bu mübarek günde zorda bırakmamak için dağıtılmaya başlanan kandil simidi bir gelenek halini aldı.

Kandil simidi zamanla Türkiye'de geleneksel olarak kandillerde dağıtılan bir yiyecek halini alır. Susamlı ve sade olarak iki farklı çeşidi hazırlanan kandil simidinin yapımında mahlep, susam veya çörek otu kullanılır. Türkiye'de özellikle kandillerde üretilmekle birlikte, çoğu pastanede her gün yapılmaktadır.