Milletvekili Emre Çalışkan TBMM’de düzenlemiş olduğu basın toplantısında Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında konuştu. 

Konuşmasında CHP, DEM ve TİP milletvekillerini eleştiren Milletvekili Emre Çalışkan: _“Merhamet, vicdan, hak, masum gibi kelimeleri köpekler için kullanacaksınız ama köpeklerin saldırı sonrası hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra’nın annesine şov yapıyor diyeceksiniz, 15 ameliyat geçiren Tunahan’ın babasına çık dışarı diye bağıracaksınız Bu kabul edilebilir bir durum değil.”_ Dedi. 

Kuduz riski ve çiftlik hayvanlarına karşı saldırıların da yasanın gerekliliğini zorunlu hale getirdiğini dile getiren Milletvekili Emre Çalışkan, sahipsiz köpek popülasyonunun Türkiye'yi kuduz riski yüksek ülke kategorisine dahil ettiğini vurguladı.

Bütün bu olaylarım kamuoyu tarafından yakından takip edildiğini belirten Milletvekili Emre Çalışkan kanunun çıkarılmasını çok ihtiyacı olan ve çıkmasını bekleyen bir halkımızın olduğunu hatırlattı. 

Konuşmasının sonunda asıl merhameti Gazze’de ölen masum çocuklara, dağa kaçırılan gençlere ve PKK’nın katlettiği bebeklere göstermek gerektiğini söyleyen Milletvekili Emre Çalışkan bu kelimeyi ajitasyon için kullandıklarını belirtti.