Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Partililerle el sıkışmasına ilişkin “Uzattığım el, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Sınıflı bir toplum yapısını tamamıyla reddettiklerini belirten Bahçeli, “Siyasette hiç kimseyle, hiçbir partiyle kategorik olarak alıp veremeyeceğimiz, konuşup çözemeyeceğimiz bir şey yoktur. Siyasi alakamız, sert veya yumuşak tarzımız tek tek fertlerin şahsiyet kalibreleri değil fikir ve düşünce kapasiteleriyle sınırlıdır. Muhataplarımızın kim olduğundan, özel hayatlarının nasıl oluştuğundan ziyade, ne söylediklerine, neyi hedeflediklerine bakıyor, siyasi bağlantı hatlarımızı buna muvafık kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında mecliste söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, " “Sayın Genel Başkanımız Cumhur İttifakı’nın derin ve kapsamlı tutumuna uygun olarak DEM sıralarına giderek elini uzattı. Bu iyi niyetli adım bir fotoğraf üzerinden birçok eleştiriye maruz kaldı. Ancak, bu yaklaşımı yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yeni anayasa için bir cephe genişletme çabası olarak değerlendirenler durumu yanlış anlamaktadır.

Uzatılan el millî birlik ve kardeşlik mesajını taşımaktadır. İlk Meclisin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Genel Başkanımızın aydınlatıcı sözlerinin bir yansımasıdır. Bu el “Türkiye partisi olun, teröre karşı durun.” çağrısını dile getirmektedir.

Sayın Genel Başkanımızın bu adımı aciz veya zaaf işareti değil, aksine devletin büyüklüğünün göstergesi, Milliyetçi Hareket Partisinin de kendisine olan güveninin nişanesidir, mekânın sahibinin kim olduğunun hatırlatılmasıdır.” ifadelerine yer verdi. 

F B I M G 1729052843478