Nevşehir de Bugün

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesini Ziyaret Etti

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı okul ziyaretlerine devam ediyor.

Abone Ol

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı okul ziyaretlerine devam ediyor. Bugünkü ziyaretini Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesine gerçekleştiren İl Müdürü, öğrencilerin dersine misafir oldu. Yazıcı, öğrencilerle sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi. 

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, idareci ve öğretmenleri ile de öğretmenler odasında bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okulun genel durumu hakkında bilgi aldı ve eğitim sürecine dair fikir alışverişinde bulundu.

 İl Müdürü Yazıcı, kütüphanelerimizin zenginleştirilmesi, "Kitaplara Göz Değsin Projesi" kapsamında haftanın 3 günü ve ilk dersin ilk 15 dakikasının okuma vakti olarak değerlendirilmesi ve tüm öğrencilerimizin bu süreyi en verimli şekilde değerlendirerek kitap okumasının önemi ve gerekliliğinden bahsetti. Kütüphanelerimizin zenginleştirilmesi için evlerde okunmuş veya okunmamış kitapların kütüphanelere bağışlanması ya da hediye edilmesi yönünde tavsiyede bulunarak geçen yıl başlatılan "Kitaplara Göz Değsin" Projesinin bu eğitim öğretim yılında da devam edeceğini ifade etti. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili de bilgi veren Yazıcı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerimizin zihinsel, duygusal, bedensel, sosyal ve manevi gelişimlerini bütüncül bir yaklaşımla ele aldığını, ilgi ve yeteneklerine uygun öğrenme ortamları sunarak beceri ve gelişim odaklı bir eğitim süreci oluşturmanın eğitim camiamızın güçlü iş birliği ve özverili çalışması ile hedeflendiğini dile getirdi. Modelimizin temel felsefesinin, milli, manevi ve evrensel değerlerle zenginleştirilmiş bütüncül bir eğitim yaklaşımı, yetkin ve erdemli insanlar yetiştirmek olduğunu söyledi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin 1, 5 ve 9. sınıflarımız için uygulanma süreci hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Yazıcı, emek ve gayretleri için öğretmenlerimize teşekkür ederek ziyaretini sonlandırdı.