Nevşehir Sanayi Kiracıları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karataş ve Nevşehir Karma Sanayi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdulaziz Özdemir, Nevşehir sanayi ve iş adamlarının katıldığı bir buluşmada, soru-cevap bölümünde söz alarak mevcut sanayinin sorunlarını dile getirdi.

Karataş ve Özdemir, mevcut sanayinin artık ihtiyaçları karşılayamadığını, kiraların fahiş fiyatlara çıkması nedeniyle kiracıların iş yerlerini kapatmak zorunda kaldığını belirtti. Bu durumun özellikle küçük esnafı olumsuz etkilediğini vurgulayan sanayi kiracıları, yeni bir sanayi alanına duyulan ihtiyacı dile getirerek, bu konuda Bakanlıktan destek talep etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuşmasında 20 Aralık’ta TOKİ tarafından bir ihale yapılacağını belirterek, Bakanlık bünyesinde 3 yıl geri ödemesiz, 13 yıl vadeli kredi imkanları sunulacağını ifade etti. Ayrıca, bu yeni dönemde sanayi sorunlarına hassasiyetle eğileceklerini vurgularken, kiracılardan da arz talep süreçlerinde gayret göstermelerini istedi.

Toplantı sonrasında, Ahmet Karataş ve Abdulaziz Özdemir, Bakan’a Nevşehir’e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.

I M G 20241011 W A0016

I M G 20241011 W A0015