Şehrimizin Saygıdeğer İş İnsanları ve Ticari Kamuoyu;

Ülkemizde ve dünyada son yıllarda yaşanan olağanüstü ortamlarda büyük bir özveri ile mesleğimizi icra ettik ve ediyoruz.

Pandemi döneminde bile sokağa çıkma yasağından muaf tutulan meslek arasında biz Mali Müşavirler vardı.

S.M. Mali Müşavirler, hizmetlerini ifa ederken iş dünyasına, kamuya sağladığı değerin bilinci ile özverili çalışmaktadır.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan yüksek enflasyonist ortam tüm sektörlerde kaçınılmaz fiyat artışları meydana getirdi.

İcra ettiğimiz mesleğimizin ruhu gereği yılda bir defa belirlenen SMMM ve YMM ücret tarifemize geçen yıl olduğu gibi bu yılda asgari ücrete yılın 2. yarısında 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren % 35'lik ara zam yapmak zorunda kalıyoruz.

Giderlerinin büyük bölümünü ücret ödemelerinin oluşturduğu sektörümüz de ücret artışlarına bağlı ücret ayarlaması yapmak kaçınılmaz olmuştur.

NTSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı NTSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Muhasebe ofislerinde giderleri içinde en önemli pay personel giderlerinden oluşmaktadır.

Ücret harici giderlerimiz olan Kırtasiye, Elektrik, Kira, Isınma gibi ana kalemlere gelen fiyat artışının asgari ücrete gelen artıştan daha fazla olduğu kamuoyunun malumudur. Uzun yıllar yılda 1 defa belirlenen asgari ücret yıl başında açıklandığından, ücret politikamızı yıl başında belirleyebiliyorduk. Ancak 2022 ve 2023 Yıllarında yılın ikinci yarısı için asgari ücretin yıl içinde belirlenmesinden tabiri caizse 'maç içinde kural değişmesinden' ve enflasyonun etkilerinin halen devam etmesinden dolayı ücret tarifemize ara zam yapmamız kaçınılmaz olmuştur.

2023 Yılı 01 Temmuz'dan geçerli olmak üzere Nevşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetiminin ve üst birliğimizin de Türkiye genelinde almış olduğu artış kararına istinaden mevcut ücretlere en az %35 oranında artış yapılmıştır. Pandemi, deprem, ekonomik kriz gibi toplumsal felaketlerde gece gündüz demeden kamu finansmanın kesintiye uğramaması için çalışan Mali Müşavirler bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada devletinin yanında ve hizmetinde olmaya devam edecektir. Karara bağlanan artışın vicdan sahibi tüm kesimler tarafından makul ve mantıklı karşılanacağına inancımızla

Ticari Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Filiz SAYIN

Nevşehir Serbest Muhasebeci

Mali Müşavir Odası Başkanı