Geçtiğimiz ay yaşadığımız deprem felaketinin ardından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü maalesef İçimizdeki acıyla birlikte kutluyoruz.

Kaybettiğimiz meslektaşlarımızı ve tüm yaşamları, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Afet bölgesinde hayatını yitiren meslektaşlarımıza ve tüm kadınlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Bu zorlu süreçte hepimiz evimizden, işyerimizden, sokaklardan bulunduğumuz her yerden topyekün mücadelenin bir parçası olmaya çabaladık ve çabalamaya devam edeceğiz. Bu bağlamda 8 Mart bizlere dayanışmanın önemini hatırlattığı için bir dayanışma günü, mücadelenin büyüklüğünü ve gücünü bize hatırlattığı için bir mücadele günü, tazelenerek devam ettiği için bir kutlama günü olmuştur.

Bu büyük afetin yaralarını sararken, elimizi herkesten önce deprem bölgesinde yaşayan kadınlara, bin bir emekle büyüttükleri çocuklarına ve tüm vatandaşlarımıza uzatmamız gerektiğini unutmayalım; sürdürülebilir yardımlarımızı esirgemeyelim.

8 Mart önemli ve değerli. Ancak "KADINLARIMIZ" her şeyden çok daha önemli ve değerli. Dünya Kadınlar Günü'nün anlamı yalnız 8 Mart ta değil, her gün de olmalıdır. Zira dünyada kadını geri planda bırakarak ilerleyebilen tek bir ülke dahi yoktur.

Kadınların fedakarlığı ve dayanıklılığı, ülke olarak içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci atlatmamıza yardımcı olacaktır. Azmiyle ve varlığıyla hayatımıza güç katan başta meslektaşlarımızın ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarız.

Filiz SAYIN

Nevşehir SMMM Odası Başkanı Nevşehir SMMM Odası Kadın Komisyonu