Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Nevşehir Valiliği öncülüğünde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen programa katıldı.


Crown Plaza Cappadocia’daki program, açılış konuşmaları ile başladı ve sunum ve slayt gösterisi ile devam etti.


Program daha sonra, Nevşehir Bakım Rehabilitasyon Bakım ve Aile Danışma Merkezinde kalan engelli bireyler ile beraber yapılan “Sportif rehabilitasyonun engelli bireyler üzerindeki etkisini anlatan çalışma”, engelli bireylerin “Üniversitemizde yapmış oldukları mutfak çalışması”, “İlimizde engelli erişebilirliğine örnek sunum” ve “Nevşehir Bakım Rehabilitasyon Bakım ve Aile Danışma Merkezinde kalan bir engellinin devlet kadrosunda işe yerleştirilmesi örneği üzerinden bilgi ve iş arkadaşlarının fikirlerini içeren” kısa video gösterimleri gerçekleştirildi ve akabinde de Engelli Sivil Toplum Kuruluşları ve üyelerine Crown Plaza’da yemek programı düzenlendi. 


Vali Aktaş; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini temenni ediyorum” dedi ve programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


Fuayene alanında engelli bireylerin yaptığı El Sanatları Sergisi’nin gezilmesi ile program sona erdi.  


Programa; Vali İlhami Aktaş eşi Songül Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve eşi Melek Arı, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener, kurum müdürleri, Engelli Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ile aileleri ile davetliler katıldı.