Güvenli Şehir Nevşehir

Nevşehir Ve İlçelerinde Okul Servis Araçları Denetimi Gerçekleştirildi

Geleceğin teminatı olan çocukların huzur ve güven içerisinde okullarına gidiş ve gelişlerini sağlamak, servis araçlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla, ülke genelinde 12-13-14-15-16 Ekim 2020 tarihlerinde Tra

Abone Ol

Geleceğin teminatı olan çocukların huzur ve güven içerisinde okullarına gidiş ve gelişlerini sağlamak, servis araçlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla, ülke genelinde 12-13-14-15-16 Ekim 2020 tarihlerinde Trafik Birimlerince Okul Servis Araçları Denetimi Özel Denetim-90 gerçekleştirildi.

Nevşehir genelinde 12 Ekip 23 personelin katılımı ve 09 farklı noktada yapılan uygulamada 142 araç/sürücü denetlendi, yapılan denetimlerde,

✴ 3 araç sürücüsüne m.75 (Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Belirtilen Hususlara Uymamak),

✴ 2 araç sürücüsüne m.34 (Fenni Muayene Yaptırmamak),

✴ 1 araç sürücüsüne Taşıma Kanunu m.26 (Yetki belgesiz ticari araç kullanmak) maddelerinden Toplam 6 sürücüye işlem yapılmıştır.

Türk Polis Teşkilatı eğitim-öğretim dönemi boyunca çocukların trafik güvenliğine yönelik denetimlerin planlı ve periyodik olarak kararlılıkla yürütüleceği kamuoyuna duyurdu. Kurallara Uyan sürücülere teşekkür etti.