30 Ağustos İlkokulu 1.sınıf Öğrencileri Cumhuriyetin 100. Yılında 100 ağaç projesi ile proje sorumlusu 1. sınıf öğretmeni Pelin EREN in sorumluluğunda çalıştılar. Proje paydaşı olarak 30 Ağustos İlkokulu Müdürlüğü, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü ve yazar Hülya YÜKSEL hanımefendinin destekleri ile bu anlamlı ve geleceğe nefes olacak bir projeye imza attılar.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 ağaç projesi ile daha yeşil bir Türkiye hedefine doğru adım atmak bu projeyi idrak ettiğimiz Cumhuriyet bayramı etkinliklerinde ayrı bir anlam taşıdı.

Öğrenci velileri de çocukları ile her çocuğa bir fidan dikerek onlar için anlam dolu bir etkinlikle nitelikli bir zaman geçirmiş oldular.

Açılışa katılan Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet SAVRAN ağaç dikme etkinliğine katılarak veli ve öğrencilerimizle sohbet etti.

30 Ağustos İlkokulu 100. Yıl Ormanında kendilerine emanet edilen 100 ağacı ilkokulu bitirene kadar sahip çıkacak öğrencilerimize teslim edildi. Öğrencilerimiz okuldan mezun olduklarında bu emanetleri yeni gelecek kardeşlerine teslim ederek öğrencilerimizde sorumluluk, ağacı, doğayı sevme gibi duyguları geliştirmek hedeflendi.

Okul Müdürü Serhat ULUER projeye destek veren Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet SAVRAN beye, Nevşehir Orman İşletme Müdürü Ersoy TOSUN beye, Bekdik mahalle muhtarı Kenan BAŞARIR beye, proje koordinatörü Pelin Eren e, öğrenci velilerine öğrencilerimize ve Almanya dan projemize destek olan gönül insanı yazar Hülya YÜKSEL hanımefendiye teşekkür etti.