Enderûn Eğitim Vakfı tarafından Nevşehir'e davet edilen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım Nevşehir'de farklı yerlerde konferanslar verdi.

27 Mayıs Cuma günü 10.30'da Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde üniversite öğrencilerine yönelik Hazreti Peygamber ve İnsan Kazanma Sanatı başlıklı programa katılan Yıldırım burada öğrencilere Peygamberimizin hayatından örnekler vererek Efendimiz aleyhisselamın toplumla olan ilişkisini anlatarak, bunun Arap toplumu üzerindeki yansımalarından bahsetti. Program sonunda öğrencilere çekilişle Prof. Dr. Enbiya Yıldırım'ın imzalı kitapları hediye edildi.

Üniversitedeki programın ardından Nevşehir Merkez'de bulunan ve geçtiğimiz haftalarda restorasyon süreci bitilerek ibadete açılan Kurşunlu Camii'ne geçildi ve Prof. Dr. Enbiya Yıldırım namaz öncesi vaaz ve Cuma Hutbesi irad etti.

Kurşunlu Camii'nde kılınan Cuma namazı sonrasında Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya'yı ziyaret eden Yıldırım burada Nevşehir'de yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Bu ziyarette Yıldırım'a Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu ve Zeki Soyak Öğrenci Yurdu Müdür Mustafa Fehmi Çiftçi de eşlik ettiler.

Müftülük ziyaretinin ardından Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne geçildi. Öncelikle Okul Müdürü Mustafa Salep ve okuldaki öğretmenlerle buluşan yıldırım daha sonra konferans için salona geçerek öğrencilerle buluştu. Burada öğrencilere Hazreti Peygamberin etrafındaki gençlere ne derece önem verdiği ve onlara nasıl sorumluluklar verdiğinden bahseden Yıldırım sorumluluktan almaktan korkmamaları ve kaçmamaları gerektiğini söyledi. Öğrencilere anlattığı kısımdan bir soru soran Yıldırım doğru cevabı veren öğrencilere burada da imzalı kitap vermeyi ihmal etmedi.

Proje İmam Hatip Lisesi'nden ayrıldıktan sonra Enderûn Eğitim Vakfı'nı ziyaret eden Yıldırım burada vakıf yönetim kurulu üyeleriyle hasbihal ederek yaptıkları işin ne derece önemli olduğunu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının bu çalışmalarının toplumun farklı kesimlerine ulaşabilmek için mühim olduğunu belirtti.

Enderûn Eğitim Vakfı'ndan ayrıldıktan sonra Acıgöl İlçesi Karapınar Kasabası'ndaki hafızlık eğitimi veren Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur'an Kursu'nu ziyaret ederek burada Kursu Baş Hocası Fatih Aydın hocadan kurs hakkında bilgi aldıktan sonra kurstaki diğer hocalarla tanıştı. Sonrasında hafızlık eğitimi gören öğrencilere konferans veren Yıldırım kendisinin içindeki en büyük ukdenin hafızlık yapmamış olmasının olduğundan, hafızlık eğitimi almanın kıymetinden bahsetti.

Kur'an Kursu'ndan ayrılmadan önce Kursun arkasında öğrenciler için oluşturulan seraları gezen Yıldırım bu uygulama için kurs yönetimini tebrik ederek bu uygulamanın reklamı yapılması bir şey olduğunu söyledi.

Kurstan ayrılıktan sonra Zeki Soyak Erkek Öğrenci Yurdu'na geçen Yıldırım burada yurt öğrencilerine bir seminer verdi. Üniversite çağının verimlilik açısından insan hayatının en verimli dönemleri olduğunu belirten Yıldırım genelde boş üniversite yıllarının pişmanlığı sonradan hissettiğini belirterek geçen zamanın kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek bu yaşlardaki sahabe efendilerimizin neler yaptıklarını anlattı.

Öğrencilerle olan muhabbetten sonra akşam da Enderûn Eğitim Vakfı'nda gönüllü olarak hizmet veren eğitimcilerle buluşan Enbiya Yıldırım burada eğitimin önemi üzerinde durdu. Enderûn Eğitim Vakfı gönüllülerine yaptıkları işin öneminin altını özellikle çizen Yıldırım Hazreti Peygamber'in hayatında gençlerin gönlüne nasıl dokunduğunu örneklerle anlatarak bizim de yapmamız gereken tam olarak bu, gönüllere dokunmak diyerek sözlerini sonlandırdı.

28 Mayıs Cumartesi günü Nevşehir Çiçekli Camii'nden Enderûn Eğitim Vakfı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen Sabah Namazı Gençlik Buluşmasına katılan Prof. Dr. Enbiya Yıldırım burada sabah namazını kıldırdıktan sonra camide bulunan cemaatle Hazreti Peygamberin hayatı üzerine konuştu. Efendimiz aleyhisselamın hayatında mescidin ne derece önemli yer tuttuğunu belirten yıldırım günümüzde de caminin çok önemli olduğunu, her görüşten, her partiden, her cemaatten, her ırktan insanı tek çatı altında toplayabilen yegane yerin camiler olduğunun söyledi. Programın sonunda camiyi ve bünyesinde gençlik merkezini gezerek Ahmet Aydemir'den bilgi alan Yıldırım 'Her zaman söylediğimiz gibi gönüllere dokunmanın önemini ve etkisini bu camide görebiliyoruz.' dedi.

28 Mayıs Cumartesi günü saat 14.30'da Nevşehir Kapadokya Kültür Merkezi'nde ise Enderûn Eğitim Vakfı ile İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile düzenlenen Din Görevlisinin Omzundaki Yük konulu konferansta ilimizde görev yapan Din Görevlileri ve Kur'an Kursu Hocaları ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine hitap eden Prof. Dr. Enbiya Yıldırım burada da hocalarımızın omuzlarındaki yükün ağırlığından bahsederek birebir iletişimin öneminden bahsederken birebir muhatap alınmanın cemaatin ve öğrencinin üzerindeki oluşturacağı etkiyi Hazreti Peygamberin hayatından örneklerle açıkladı. Program Prof. Dr. Enbiya Yıldırım'ın soruları cevaplamasıyla son buldu.

Sonrasında ise Prof. Dr. Enbiya Yıldırım'a bölge gezisi yaptırılmasıyla birlikte Nevşehir programı son buldu. Nevşehir'de gayet verimli zaman geçirdiğini belirten Yıldırım 2 gün boyunca 11 farklı program ve halkın 11 farklı kesiminden insanla bir araya geldiğini ve 11 farklı topluluğa hitap ettiğini söyleyen Yıldırım, halkın her kesiminden insanlara ulaşmanın çok önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek kendisine bu imkanı sağlan Enderûn Eğitim Vakfı'na teşekkürlerini sunarak Nevşehir'den ayrıldı.