İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından, çeşitli Afrika ülkelerinde, Kur’an-ı Kerim eğitimi alan çocuk ve yetişkinlere ulaştırılması amacıyla takdire şayan bir kampanya başlatıldı.

Afrikalı Müslümanlar Kuran'ı öğrenirken çeşitli imkansızlıklarla mücadele ediyor. Batı’nın türlü hilelerle İslami eğitimlere ket vurmaya çalıştığı, adım başı Katolik okulların açıldığı Müslüman ülkelerdeki hafızlık eğitimine katkı amacıyla Kur’an-ı Kerim hediye kampanyası başlatıldı.

Sizler de, başta okul ve medreselere dağıtılmak üzere, 28 TL bağışlayarak 1 Kur’an-ı Kerim hediye ederek kalıcı bir yardımda bulunabilirsiniz.

İHH Nevşehir İYD Başkanı Baki Öncel, yaptığı açıklamada, sömürgeci devletlerin Müslüman Afrika halklarını eğitim yolunda çok geri bıraktığını vurgulayarak, “Kur’an talebeleri balçık veya kireçten bir nevi boya elde ederek, lok adını verdikleri tahtalara ayetleri yazarak hafızlık eğitimi almaya çalışıyor. Bizler bu kutlu yolda emek sarf eden kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu göstermek adına, inşallah binlerce öğrenci ve yetişkine Kur’an-ı Kerim hediye edeceğiz.” dedi.

Sömürgecilerin Afrika ülkelerinde misyonerleri destekleten çok sayıda hamleler yaptığına dikkat çeken Öncel, batılı devletlerin eğitim sürecinde ilerlemeye çalışan, Müslüman halkın yakasını bırakmadığını ifade etti.

Öncel, “Avrupa devletleri tarafından Afrika’ya yapılan eğitim yardımları, sadece Katolik okullara aktarılmaktadır. Anlaşılacağı üzere, uygulanmak istenen siyaset, ya çocukların okuyup Hristiyan olmalarına ya da okumayıp cahil kalmalarına yönelik uygulanmıştır. Hatta bazen öyle ileri gitmişler ki, çoğu Afrika ülkesinin tarihi kayıtları değiştirilip yerine bol Hristiyanlık kokan sahte bir tarih yazılmış ve okullarda da bu şekilde öğretilmiştir. Durum böyle olunca Müslüman halk, çocuklarını bu okullara göndermek yerine halen geleneksel eğitim sisteminin devam ettiği medreselere göndermeyi tercih etmiştir. Bu projeyle birlikte, Kuran eğitimi almak isteyen Afrikalı çocuklara bir ışık yakmak, ayrıca kutsal kitabımızın bereketinden faydalanmak isteyen kara kıtaya güzel ve anlamlı bir hediye vermeyi amaçladık.” diye konuştu.

Kampanya kapsamında, başta Somali, Nijer, Sierra Leone, Çad, Gine, Gana, Kamerun, Etiyopya, Burkina Faso, Sudan olmak üzere çeşitli Afrika ülkelerine Kur’an-ı Kerim dağıtımı yapılacak.
Bir Kur’an-ı Kerim bedeli 28 TL olup kampanyaya destek vermek isteyenler, 0535 9327125 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilir.