Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın teşrifleri ile bugün, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni yapılacak.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın teşrifleri ile gerçekleştirilecek olan NEVÜ 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni bugün saat: 13:30'da Bektaşi Gülbangı, NEVÜ tanıtım filmi gösterimi, müzik dinletisi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibinin semah sunumunun ardından açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Açılış konuşmalarının ardından tören, Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın ‘Açılış dersi’ vermesi, akademik yükselme gösteren akademik personele cübbelerinin, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde eğitim gören 62 öğrenciye beyaz önlüklerinin giydirilmesi ile devam edecek.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün kurulması için desteklerini esirgemeyen merhum eski Nevşehir Valisi Şinasi Kuş’un isminin NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi’ne verileceği tören, NEVÜ ile Türk Kızılay Nevşehir Şubesi işbirliğinde Eğitim Fakültesi içerisinde kurulan ‘Kızılay Butik Şubesi’nin, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde bulunan Preklinik, Alçı-Akrilik ve Simülasyon (fantom) Laboratuvarlarının açılışlarının yapılması ile sona erecek.