Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile “University Teaching and Learning Enhancement” (UNITELE) projesine dahil olan üniversitelerin ortaklaşa düzenlediği ve NEVÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen “UNITELE Proje Toplantısı” devam ediyor.
1-5 Kasım 2021 tarihleri arasında NEVÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen “UNITELE Proje Toplantısı”na Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Linnaeus University, Belarusian State University, Polotsk State University, Yanka Kupala State University of Grodno, Brest State Technical University, Sukhoi State Technical University of Gomel ve Belarusian State Agricultural Academy kurumsal yetkilileri katıldı.
Toplantının ikinci gününde NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisinden Öğr. Gör. Dr. Başak Coşkun “Türkiye’de Öğretmenlerin Seçim ve Atama Süreci” ve “Üniversitelerde Akreditasyon Süreçleri ve Program Akreditasyonlu” başlıklı sunumda bulundu. Öğretmenlerin seçimi ve atanma süreçleriyle ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı sunumun sonunda proje ortakları ile deneyim ve bilgi paylaşımları yapıldı.
Toplantıda NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisinden Eğitim Uzmanı Özlem Kalkan, “Eğitim Profesyonelleri için Hizmet İçi Eğitim” ana teması kapsamında detaylı bilgiler aktardı. NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Dr. Barış Eriçok, “Kalite Güvence Aracı Olarak Türkiye’de Eğitim Denetimi” başlıklı sunumu ile toplantıya katılım sağladı. Sunum kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından sürdürülen eğitim denetimi uygulamaları hakkında bilgiler verildi. Buna ek olarak, üniversitelerde iç denetim birimleri tarafından sürdürülen uygulamalar anlatıldı. NEVÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Emin Tamer Yenen ise “Eğitim Fakülteleri için Program Geliştirme” ve “Öğretmen Eğitimi” konularında bilgi paylaşımında bulundu. Bu kapsamda Yenen, Türkiye’de eğitim fakülteleri bünyesinde verilen dersleri, bu derslerin içeriklerini ve özgün uygulama örneklerini anlattı.
Toplantının üçüncü gününde ise katılımcıların Türk eğitim sistemi hakkında uygulamaları yerinde görmelerini sağlamak üzere, Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu ziyaret edildi. Ziyaretlerinde Ortaokul Müdür Yaşar Altunel tarafından karşılanan katılımcılara okul hakkında bilgi verilirken, proje ekibi Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulunda bir fizik dersine katılım da sağlayarak sınıf gözlemiyle birlikte proje partneri ülkeler arasında bilgi ve deneyimleri paylaşıldı.
NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nu da ziyaret eden katılımcıları Yabancı Diller Yüksekokulu hakkında bilgilendiren Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç, “Hazırlık Sınıflarında Yabancı Dil Eğitimi ve Yenilikçi Metodlar” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Yabancı Diller Yüksekokulu içerisinde yer alan “A cup of English” isimli yabancı dil öğrenme ve uygulama sınıfında gerçekleştirilen sunumda, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yenilikçi eğitim metodu olarak kullanılan sanal gerçeklik gözlükleri de tanıtıldı.
Katılımcılar son olarak Nevşehir Halil İncekara Bilim Sanat Merkezi’ni ziyaret etti. Merkez Müdürü Ahmet Emre Ergin tarafından karşılanan ve tanıtıcı bir sunumun yapıldığı ziyarette katılımcılara, merkez laboratuvarları da gezdirilerek kendilerine eğitim sistemi hakkında bilgi verildi.
Toplantı kapsamındaki faaliyetler devam etmektedir.