Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Emrah Şenoğlu ile birlikte TKDK tarafından desteklenen büyükbaş hayvancılık işletmesi, yaban mersini yetiştiriciliği işletmesini ve turistik tesisleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
İşletme yetkililerinden bilgi alan Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, NEVÜ ve TKDK arasında “Proje Hazırlama Eğitimi İşbirliği Protokolü” bulunduğunu belirterek, bu işletmelere eğitim, teknik ve idari danışmanlık, mentörlük, proje hazırlama ve değerlendirme, laboratuvar ve benzeri hizmetleri sunacaklarını kaydetti.
TKDK tarafından desteklenen turizm, hayvancılık, ziraat işletmelerinin ziyaret edilmesi ile devam eden inceleme gezisi, NEVÜ Atçılık ve Binicilik Merkezi ziyareti ile tamamlandı.
TKDK Nevşehir Koordinatörü Emrah Şenoğlu; önümüzdeki günlerde NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın'ı ziyaret ederek turizm sektöründe destekledikleri işletmelere fakülte tarafından verilebilecek hizmetlerin sunulmasını görüşeceklerini söyledi.
TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü Tarafından Nevşehir’de Desteklenen Sektörler
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu TKDK kurulduğu günden bu yana Nevşehir’de birçok sektöre destekte bulundu. 2020 yılı Ağustos ayı itibarı ile; Nevşehir’de yer alan 540 konaklama tesisinin %11’i TKDK destekleriyle kurulmuş işletmelerdir. İlimizde üretilen sütlerin yaklaşık %15’i TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü’nün vermiş olduğu desteklerle kurulmuş çiftliklerden sağlanmaktadır. Bu çiftliklerde üretilen hayvanların kesim işlemleri için ilimizde bulanan iki adet kesimhaneden biri yine TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü’nün hibe desteği ile kurulmuştur. Nevşehir'deki işletmelerde yer alan 985 bin adet kümes hayvanının 111 bin adeti TKDK tarafından desteklenen yatırımlara ait işletmelerde bulunmaktadır. TKDK tıbbi ve aromatik bitki üretimi yapan çiftçilere verdiği destek ile, ilimizde daha önce üretilmeyen ürünleri ekonomimize kazandırılmasına vesile olmuştur. Bu kapsamda 6003 dekar aspir, 284 dekar sarımsak, 141 dekar çörek otu olmak üzere toplamda 6428 dekarlık bir arazinin değerlendirilmesini sağlamıştır. TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü sağlamış olduğu 905 doğrudan istihdam ve 15 ayrı sektörde ve onlarca iş kolunda vermiş olduğu destekler ile Nevşehir’de istihdam alanları oluşturmaya devam ediyor.